Pungi de plastic vs pungi de hârtie: De ce să nu folosiți plastic?

0

Verdele este maro și maro este verde

Hârtie sau plastic? Aceasta este întrebarea cu care se confruntă mulți comercianți în zilele noastre atunci când clienții vor să își facă cumpărăturile. Ambele pungi sunt utile atunci când vine vorba de transportarea cumpărăturilor dintr-un loc în altul și ambele au avantajele și dezavantajele lor. Așa că haideți să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce face ca pungile de plastic și pungile de hârtie să fie atât de diferite.

Ambele au același scop, dar care dintre ele este mai bună pentru mediu?

Mulți oameni susțin că pungile de plastic sunt dăunătoare pentru mediu. Dar nu toate sunt rele! Iată câteva motive pentru care ar trebui să continui să le folosești:

1. Pungile de plastic sunt foarte rezistente, așa că durează mult timp. Asta înseamnă că nu trebuie să le cumpărați atât de des, ceea ce vă economisește bani!

2. De asemenea, sunt ușor de depozitat și de transportat, ceea ce le face perfecte pentru a le lua la picnic sau în excursii cu cortul.

3. Deoarece sunt impermeabile, este ușor să-ți păstrezi lucrurile uscate atunci când ești afară în ploaie.

4. Și, în cele din urmă, deoarece sunt atât de ușoare, nu-ți îngreunează rucsacul sau geanta, așa cum o fac pungile de hârtie!

Puteti comanda de pe acest site https://pungescu.ro/

Pungile de hârtie sunt o alternativă excelentă la cele de plastic, dar au și unele dezavantaje.

1.Pentru început, nu sunt la fel de rezistente ca și plasticul. Dacă folosiți una dintre aceste pungi pentru aceeași perioadă de timp ca o pungă de plastic în cămară, hârtia se va uza mai repede și va deveni mai sensibilă la umiditate și la alte elemente.

2.Un alt dezavantaj al pungilor de hârtie este că nu pot fi reciclate. Acest lucru înseamnă că, dacă folosiți multe dintre ele, va trebui să vă faceți griji cu privire la locul unde le veți arunca atunci când veți termina cu ele – și asta nu este bine pentru mediu!

3.În cele din urmă, în timp ce majoritatea oamenilor cred că pungile de hârtie sunt mai bune pentru că sunt biodegradabile, acest lucru nu este de fapt adevărat: ele se descompun în bucăți mai mici în timp, dar tot durează aproximativ 100 de ani pentru a se descompune complet!

De ce să alegem pungile de plastic?

Primul lucru de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o pungă de plastic este calitatea. Cu cât calitatea pungii de plastic este mai bună, cu atât va dura mai mult și vă va proteja mai mult produsele.

Al doilea lucru la care trebuie să vă uitați este de câte ori puteți folosi o pungă de plastic înainte de a trebui să o aruncați. Este important să alegeți o pungă de plastic care poate fi refolosită de cât mai multe ori fără să se strice. Dacă o pungă de plastic se descompune prea repede, atunci nu va fi capabilă să vă protejeze produsele la fel de bine.

În cele din urmă, uitați-vă la cât spațiu ocupă în timpul depozitării și transportului. Dacă doriți să economisiți spațiu atunci când vă depozitați produsele sau le mutați, atunci veți dori să alegeți o opțiune ușoară în locul a ceva greu și voluminos, cum ar fi pungile tradiționale de hârtie sau cutiile de carton.

Alegerea unei pungi de cumpărături nu este o decizie pe care să o luați în grabă. Este important să vă gândiți la modul în care va fi folosită punga, la motivul pentru care este necesară în primul rând și la durata de viață pe care o va avea. Uneori nu există o alegere corectă sau greșită; este doar o chestiune de a selecta cea mai bună opțiune în funcție de nevoile dvs. specifice. Dar, orice ați face, nu uitați să vă aduceți propriile pungi reutilizabile atunci când mergeți la magazin – veți economisi timp (ca să nu mai vorbim de bani) pe termen lung!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate