Publiserv și-a propus să lucreze mai eficient pentru binele pietrenilor

0

Conducerea Publiserv și-a propus o eficientizare a fluxului de lucru printr-o bună comunicare cu Primăria Piatra-Neamț și Consiliul Local astfel încât să poată răspunde în cel mai scurt timp cerințelor venite din partea cetățenilor.

În luna iulie am efectuat reparații carosabil cu asfalt, turnând un total de  20000 mp covor asfaltic  și 950 mp plombe și amintesc aici B-dul Traian, B-dul Dacia, Piața Mihail Kogălniceanu dar și B-dul Republicii. De asemenea, am ridicat la cotă gurile de canal acolo unde am fost solicitați. În paralel cu activitățile de întreținere ale străzilor, am reparat și amenajat trotuare, acolo unde a fost cazul. Tot în luna iulie au fost efectuate lucrări de decolmatare pe Pârâul Cărbunoasa și Pârâul Turcului, dar și lucrări de  întreținere canalizare pluvială în zona Obor, Precista și Gara Veche. Am răspuns imediat solicitărilor care țin de siguranța rutieră și fluidizarea traficului și astfel am montat separatori de sensuri pe B-dul Decebal , am realizat marcajele rutiere pe toate tronsoanele de drum unde am turnat covor asfaltic, am refăcut marcajele pentru trecerile de pietoni aflate în apropierea unităților școlare și am confecționat, recondiționat și montat indicatoare rutiere acolo unde a fost nevoie. Tot în această perioadă am reparat în jur de 10  spații de joacă, am reparat și vopsit mobilierul stradal și am montat garduri metalice de protecție.”, a declarat Gheorge Triboi, director SC Publiserv SA.

Lucrările de asfaltare și de întreținere a străzilor vor continua și în perioada următoare.

”Cât ne va permite vremea încercăm să rezolvăm toate problemele legate de asfaltări, astfel încât sosirea anotimpului rece să ne găsească cu cât mai multe străzi reparate. În perioada imediat următoare vom efectua reparaţii la carosabil pe B-dul 9 Mai între podul de la piața mare și B-dul G-ral Dăscălescu, dar și Poligonul auto, astfel încât acesta să poată fi utilizat în condiţii bune şi de ce nu să devină un loc atractiv pentru pietreni. Pentru fluidizarea traficului rutier în oraş vom înfiinţa un sens giratoriu în zona Biserica Precista Nouă, vom muta staţia de autobuz de la Muzeul de Istorie. O echipă se află permanent pe teren, monitorizează starea indicatoarelor rutiere şi intervine pentru refacerea sau înlocuirea celor deteriorate. Pentru a degaja traficul în zona Aleea Ulmilor vom înfiinţa o parcare cu 18 locuri astfel ca cei care locuiesc în zonă să nu mai fie nevoiţi să îşi lase autoturismele pe carosabil. De asemenea, răspundem solicitărilor venite din partea cetăţenilor şi vom repara parcările acolo unde este cazul. Până la începerea anului şcolar intenţionam să finalizăm lucrările de asfaltare şi de reparaţii ale terenurilor de sport la şcolile unde ni s-a solicitat să intervenim.  Urmează  să înființăm două spații de joacă noi, unul pe strada Negoiului și unul în cartierul Văleni și continuăm reparațiile la celelalte spații de joacă. Pentru persoanele cu dizabilităţi vom amenaja rampe în mai multe zone din oraş. Referitor la auditul intern efectuat, vă pot spune că acesta s-a finalizat, dar aşteptăm raportul de audit şi vom reveni atunci cu concluziile. Desigur că am început să îndreptăm disfuncționalitățile găsite la preluarea mandatului și mă refer aici la eliminarea cheluielilor neoportune și eficientizarea procesului de execuție a lucrărilor. Astfel, pentru a reduce numărul de contracte externalizate am demarat procedurile de achiziție a unor utilaje și amintesc două camioane cu basculantă de 25 tone  și unul de 16 tone, dar și un autovehicul multifuncțional. Dacă până acum plățile se efectuau pe criterii subiective, acum sunt făcute conform lucrărilor efectuate. Mai mult decât atât plata se face acum conform termenelor stabilite în  contract , nu la demararea lucrărilor. Vom solicita explicații celor care au luat decizia de a gestiona astfel banul public , dar și celor care trebuiau să urmărească corectitudinea actului comercial ”, a  încheiat Gheorge Triboi, director SC Publiserv SA.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate