1.231.340.000 lei vechi dati de Consiliul Judetean Neamt pentru publicitate in 2013

2

„In data de 27.03.2013 s-a incheiat cu SC CITY NET SRL Roman contractul Nr. 3596 – prestari servicii de televiziune pentru o perioada de 12 luni cu o valoare de 80.000 lei. Pina la data de 31.12.2013 a fost achitata suma de 43.139,60 lei. Conform comenzilor întocmite de CJ Neamţ, redistribuirea acestei sume s-a făcut in mod egal şi nediscriminatoriu catre : RomTv Roman, TopAll Roman, CNS Roman, 1Tv Neamţ, TvM şi EstTv Neamţ.” zice CJN.bani
Ceea ce inseamna ca fiecare televiziune ar fi trebuit sa primeasca aproximativ 70.000.000 lei vechi. Pe ce principii au fost redistribuit acesti bani si cum poti sa pui egal intre o televiziune din Roman si una din Piatra, nu stiu sa va spun, dar atata timp cat CJN nu a putut sa ofere date exacte si sa ne spuna cat s-a refacturat la fiecare televiziune si pe ce anume, ne pastram circumspecti.
„In data de 21.03.2013 s-a incheiat cu SC Grupul de Presa Accent Piatra Neamt contractul Nr. 3357 – publicitate scrisa si online pentru o perioada de 12 luni cu o valoare de 80.000 lei. Pana la 31.12.2013 a fost achitata suma de 79.995,13 lei. Conform comenzilor întocmite de CJ Neamţ, redistribuirea acestei sume s-a făcut in mod egal şi nediscriminatoriu catre : Ziarul de Roman, Monitorul, Realitatea, Ceahlăul (Sedpress), Ceahlăul (Valmedia), Mesagerul.” zice CJN.
De asemenea, nu stim exact pe ce principii au fost redistribuiti cate aproximativ 130.000.000 lei vechi in mod egal la aceste publicatii, si cum vreodata poate pune cineva egal intre Monitorul si Ziarul de Roman atata timp cat vorbim de tiraje clar diferite si de acoperire teritoriala clar superioara la Monitorul de exemplu. Dar zice CJN ca „Ambele contracte au fost finalizate in urma unei proceduri de achizitie directa, la care criteriul de evaluare a fost “pretul cel mai scazut”.”
Asadar, daca e cu achizitie directa e bine si chiar pitoresc, dar sa pui egal intre o televiziune care este in moarte clinica si una care duduie, sau intre un ziar chinuit si unul judetean, imi permit sa consider ca este total lipsit de moralitate. Mai mult de atat, recunosc ca habar nu am sa citesc un buget, dar asa, la nivelul meu minim, am cautat si nu am gasit nicaieri suma asta pentru publicitate in 2013 si nici nu imi amintesc de vreun proiect de HCJ prin care sa se fi atribuit acesti bani, dar poate o fi vreo scapare de-a mea.
Poate anul acesta Consiliul Judetean Neamt nu va mai da publicitate prin „achizitionare directa”, ca nu e pe bani cuiva adusi de acasa, ci pe paralele nemtenilor. Din punctul meu de vedere ar trebui comandat un studiu la o firma specializata in sondarea pietei si in functie de ce zice populatia judetului ca agreaza ca surse de informare sa se faca si distributia banilor pentru publicitate, daca vrem sa fim corecti. Nu ?
Daca cumva CJN are curajul sa faca aceasta distributie cinstita a banilor pentru publicitate in 2014, ce ne revine noua promitem sa ajunga sub forma de bani, nu obiecte sau servicii, direct ca premii catre elevii din Neamt.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. feraru marcel spune

    Robert, sfarsitul articolului, ma dezamageste. Adica de ce sa vina nu stiu cine si sa le spuna jupanilor care-i citit si care nu ? Nu cred ca are vreo relevanta cand vine vorba de portionat cascavalul.Agreeatii, isi vor primi partea, chiar daca la chioscuri retururile se maresc zilnic iar multi nemteni mai cumpara presa doar pentru taloanele publicitare, anunturi funebre sau sters geamurile. S-apoi, de ce sa fii cumparat de jupani si nu liber si cu constiinta impacata ca nu datorezi nimanui nimic? Eu as fi incheiat, asa in genul lui Vadim, spunand : pe banii vostri eu ma p… Asta-i opinia mea, subiectiva. Tu ai totusi o afacere de mentinut, niste copii de facut fericiti si probabil stii mai bine ca mine ce ai de facut. Pentru copii astia si minusculele lor nevoi, ar trebui facute donatii in nume personal de catre persoane fizice. Si ar trebui mentionati acestia in paginile ziarului, cu singura conditie ca langa ei sa nu apara si vreo sigla cu P

    1. feraru marcel spune

      Fara sa fiu carcotas as spune ca folosirea valorii in moneda veche, are si un anumit impact asupra cititorului. E ca si cum un bugetar ar spune ca el castiga 1200 de lei iar un salariat la patron doisprezece milioane. Pentru multi salariul muncitorului pare nesimtit in comparatie ci mia si doua sute a „nefericitului ” bugetar. n-asa ??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate