Publicația interzisă prorusă Sputnik renaște din cenușă: Este din nou funcțională

0

Sâmbătă, Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova a decis blocarea site-urilor Sputnik Moldova pentru consumatorii de informații din Republica Moldova. Pe lângă Sputnik, o publicație prorusă care era citită și în România, nu doar în Republica Moldova, a mai fost închis și site-ul gagauznews.md. Aceste site-uri au fost închise pe motiv că „incită la ură și război”, Republica Moldova fiind în stare de urgență.

Publicația Sputnik și-a mutat conținutul pe noi domenii web cu extensia .com și este din nou funcțională și accesibilă în România.

Sâmbătă site-urile Agenției Internaționale Informaționale Sputnik Moldova au trecut la adrese noi după blocarea vechilor adrese în urma deciziei Serviciului de Informații și Securitate a Republicii Moldova.
Acum materialele Agenției Sputnik Moldova pot fi citite pe următoarele adrese de internet:
md.sputniknews.com
ru.md.sputniknews.com
ro.md.sputniknews.com
Directorul Serviciului de Informații și Securitate a emis, în data de 26 februarie, un ordin prin care este sistată activitatea a două portaluri. În ordinul acesta este indicat că accesul la site-urile www.sputnik.md (http://www.sputnk.md/) și www.gagauznews.md (http://www.gagauznews.md/) a fost blocat pentru utilizatorii din Republica Moldova.
Mai mulți politicieni din opoziție, activiști sociali și jurnaliști din Republica Moldova și Rusia au protestat împotriva blocării site-urilor Sputnik Moldova.

se arată într-un comunicat al publicației proruse Sputnik.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate