PSD vrea să scoată păcănelele din orașe. „Sunt un dezastru. Distrug vieți și familii întregi” – Marcel Ciolacu

0

În ultima perioadă s-a discutat mult în spațiul public cu privire la fenomenul îngrijorător al jocurilor de noroc care a luat amploare și are un impact negativ asupra familiilor și persoanelor de toate vârstele. Fenomenul nu implică doar adulți. Mulți minori, copii, capătă o dependență față de jocurile de noroc, mai ales în contextul în care spațiile care oferă aceste „servicii” sunt la îndemâna oricui, plasate în zone cu trafic pietonal intens.

„Fenomenul adicției de jocuri de noroc nu este încă suficient cunoscut în România, statisticile nefiind atât de actuale pe cât ne-am dori. Experiența altor state europene cu privire la protejarea consumatorilor, în special a celor minori și vulnerabili, ne arată că localizarea sălilor de jocuri în afara limitelor de circulație intensă scade numărul de jucători.”, se arată într-o inițiativă legislativă, înregistrată la Senat pentru dezbatere în luna aprilie a acestui an, a unui grup de parlamentari PSD, printre care se numără și parlamentari din Neamț. Detalii aici: https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L312&an_cls=2023.

Există mai multe proiecte de lege în Parlament inițiate și de alte partide, care să reglementeze distanța minimă între unitățile de învățământ și spațiile în care se desfășoară jocuri de noroc. Din păcate, acestea nu rezolvă situația minorilor care au ocazii nenumărate să între în astfel de localuri pe care le întâlnesc pe drumul lor spre casă sau chiar la parterul blocului în care locuiesc.

Propunerea PSD de a scoate cu totul jocurile de noroc în afara localităților pare a fi, pentru moment, singura inițiativă legislativă care poate rezolva această problemă.

„Spațiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București”; „spațiul propus nu este situat la mai puțin de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora; se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, stații ale mijloacelor de transport în comun etc.)”, sunt doar câteva dintre modificările legislative ale proiectului PSD.

Această modificare legislativă nu produce, pentru moment, efecte. Ea trebuie aprobată de Parlament și, ulterior, promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

„”Păcănelele” sunt un dezastru care distrug vieți și familii întregi.

Vom vota în această sesiune parlamentară să le scoatem în afara localităților.

Trebuie să se termine cu acest flagel!”

a declarat premierul României, Marcel Ciolacu,
președintele Partidului Social Democrat (PSD)

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate