PSD propune pensii mai mari la profesorii cu vechime de cel puțin 30 de ani

19

15 deputați și senatori PSD au făcut o propunere legislativă privind acordarea unor drepturi specifice personalului didactic dinlege învăţământul preuniversitar.
Noua lege prevede ca ”Personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control, cu o vechime efectivă de cel puțin 30 de ani în învățământ, beneficiază la împlinirea vârstei legale de pensionare de pensie de serviciu în cuantum de 80% din veniturile brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării.”
Dincolo de faptul că în sfârșit cineva apreciază la justa lor valoare eforturile celor care fac carieră în învățământ, noua lege, care se află acum în dezbatere publică, redeschide capitolul competiției interne în sistemul de învățământ din România care mergea din ce în ce mai prost la acest capitol.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
19 Comentarii
 1. ana istrate spune

  Cine nu-și aduce aminte de dirigintele sau profesorul de limba și literatura română? Cine ne-a învățat istoria și cine ne-a învățat să socotim. Respect pentru dascăli și felicitări pentru demersul măririi pensiilor.

 2. Irina Secara spune

  Dna/d-ra Lolita, dati dovada de simt de raspundere, si asumati-va public ceea ce afirmati. De ce folositi pseudonim si va legati de bietele soparle din umbra? Sa stim si noi cui ne adresam, doar suntem oameni civilizati, nu musca nimeni. Si, in plus, se vede ca va pricepeti la politica, am putea discuta deschis, nu credeti?

 3. stroi ion spune

  Ca de fiecare data, tot PSD ia initiativa si propune sa fie marite pensiile profesorilor, dovedind ca este singurul partid care ii pasa.

 4. Claudia Moroiu spune

  Mai rău ca pe vremea PDL-istilor, și acum a Tehnocratilor, nu am dus-o niciodată .Cred în social-democratie, partidul celor mulți, care a demonstrat ca este alături de oameni,care,atunci când a fost la putere a dat ,nu aluat.

 5. Andreea spune

  O idee lăudabilă. Din nou Partidul Social Democrat ne demonstrează că merită mult respect din partea noastră! Felicitări!

 6. Mădălin spune

  O inițiativă superbă!

 7. Elena spune

  Din nou Psd-ul vine cu propuneri cu adevarat folositoare ! Bravo !!

 8. Ioana Alexandra Urzica spune

  Nu putem decat sa apreciem aceasta initiativa ca fiind una dintre schimbarile importante ce trebuiau a fi facute in favoarea cadrelor didactice! Felicitari!

 9. nicoleta berza spune

  Este o lege bine venita care ar motiva tineretul sa ramana in invățamânt si profesorii in general sa isi faca meseria asa cum numai ei stiu. Sa aiba daruirea placuta de a preda si de a implementa copilului dragostea fata de materia de studiu.

 10. Mihai Afloari spune

  Cadrele didactice trebuie motivate, initiativa luata de Partidul Social Democrat este una binevenita si benefica pentru sistemul de invatamant romanesc.

 11. Tudor Iustina spune

  Jos palaria in fata acelor oameni care apreciaza si se gandesc la munca stimabililor nostri dascali!

 12. cornel spune

  Initiativa buna,cinava s-a gandit la profesorii care doresc sa faca performanta

 13. Valeriu spune

  In sfarsit o masura buna pentru cei ce au grija de educatia noastra.

 14. anton dorel spune

  Salut initiativa parlamentarilor PSD, care au propus marirea pensiilor cadrelor didactice.PSD-ul arata ca are in continuare grija si de dascalii, prin mina carora au trecut multe generatii de elevi.

 15. Victoria Paduraru spune

  Partidul Social Democrat are o doctrină coerentă ,clară și este pusă in slujba oamenilor!Efectele guvernării social democrate din guvernarea Ponta sunt vizibile.Propunere de marire a pensiilor profesorilor este inca o dovada ca ne pasa de aceasta categorie socio profesionala!

  .Arta supremă a profesorului este de a trezi bucuria exprimării creatoare şi bucuria cunoaşterii.
  citat celebru din Albert Einstein

 16. Ioana Roxana spune

  O inițiativă a PSD-ului lăudabilă, ca un act de DREPTATE făcut profesorilor dedicați trup și suflet învățământului românesc !

 17. cititor40 spune

  Pensii mai mari? De unde bani! Dupa 40 ani de munca grupa II nu merit si eu pensie mai mare? Considerati ,ca 1343 lei, este compensatia corecta dupa cat am cotizat? DOMNILOR parlamentari, sunteti intregi la minte?

 18. Lolita spune

  Arunca sopirle peste tot PSD-ul….se pare ca intra in criza de dinainte de marea „ciomageala” la urnele de vot….

  1. Victoria Paduraru spune

   ID Lolita stiu ca sintagma -,,arunca sopirle peste tot PSD-ul,,este un mod de a dezinforma cetatățenii acestui municipu.
   Nu ai nici o șansa să fii crezut(ă)!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate