PSD ne dă puterea, dar de fapt ne-o cere

2

După cum ați văzut, PSD a ieșit la rampă cu o campanie prin care vrea să implice activ cetățenii în luarea deciziilor cu privință la listele de candidați pentru alegerile locale. Inițial am închis ochii și am scrâșnit din dinți prezentând neutru acest proiect pentru ca dumneavoastră să vă dați cu părerea fără a fi influențați. arogantaComentariile adunate la acel articol sunt evident contra ideii de proiect a PSD. Bănuim că multe dintre comentarii negative sunt ale postacilor de dreapta care au sarcină să contracareze orice activitate a PSD, dar nu aceasta este cea mai mare problemă pe care PSD-ul o are dar nu și-o asumă. Problema reală este aceea că nici măcar un membru PSD nu a intrat să comenteze cu nume și prenume în favoarea proiectului propriului partid, ceea ce înseamnă că PSD-iștii nu au încredere în ce le propune conducerea partidului, sau că miile de tineri de la TSD, miile de femei de la OFSD și miile de simpatizanți PSD Neamț sunt doar pe hârtie.
Trecând peste lipsa de susținere, cu toate că articolul a fost promovat în grupurile PSD și pe paginile principalilor lideri nemțeni ai PSD, proiectul, tehnic vorbind, are o baza bună, dar modul de abordare este extraordinar de arogant. Mi-a crescut tensiunea din primul moment în care am citit pe un pliant că PSD îmi dă puterea. Eu știu clar că eu dau puterea partidelor prin votul meu și nu invers, ba mai mult, toți cei care dorm prin Parlament sau prin consiliile locale sunt și plătiți din banii munciți de mine. Personal, m-am simțit ofensat să aud că niște oameni care trăiesc exclusiv din munca mea și sunt pe poziții exclusiv prin votul meu își permit să gândească o asemenea idee prin care să îmi spună că îmi dau ei mie ceva …
O altă hibă deranjantă a proiectului este aceea că pe oricine ar propune cetățenii și orice susținere ar avea cel propus trebuie să devină membru PSD. E ca și cum cei de la PSD ar vrea să se folosească de mine să racoleze oameni de valoare care să le tragă lista în sus. O astfel de abordare este de natură să ofenseze inteligența oricui. Corect ar fi ca miile de PSD-iști, pe care se laudă PSD-ul Neamț că-i are, să propună o lista de 100-200 de oameni ca potențiali candidați și apoi să dea posibilitatea cetățenilor să aleagă care să rămână la final pe listă.
O altă mare problemă a acestui proiect rezidă din penibilitatea sa, deoarece în ultimii 10 ani PSD-ul a avut grijă să tragă pe tușă, sau să-i forțeze să facă un pas în spate singuri, pe mulți dintre oamenii de valoare pe care-i avea. Acum, după ce au intrat într-o groaznică lipsă de cadre și după ce la alegerile trecute au umplut listele cu oameni care să ridice mâna la comandă, e puțin cam penibil să ceară ajutorul poporului pentru a-și reface partidul și să o facă spunând că de fapt ei oferă ceva cetățenilor. Mult mai corect ar fi fost să vină cei de la PSD cu o abordare cinstită de genul ”Avem o lipsa acută de cadre, am greșit la alegerile trecute cu listele și nu mai vrem să greșim și acum, din acest motiv cerem ajutorul celor pe care-i reprezentăm….”
Din păcate pentru PSD, abordarea greșită a unei idei bune a dat naștere la cel mai arogant proiect politic din câte am văzut până acum. PSD, PNL și celelalte partide trebuie să înțeleagă că a venit vremea să lase coada jos și să nu uite că noi, oamenii simpli, le dăm totul: puterea, locurile de munca, salariile, pensiile, le plătim întreținerea, transportul și concediile. Toți politicienii sunt angajații noștri, ai celor care plătim taxe și impozite iar când vine angajatul la patron și-i zice că îi dă puterea, sau că-i face vreun favor, brusc patronului îi crește tensiunea.
Așadar, politicienilor din toate partidele, TREZIREA. Voi trăiți exclusiv din banii munciți de noi și mai și furați din ei, deci când veniți în fața cetățenilor cuvântul care ar trebui să va caracterizeze este SMERENIA. Autosuficiența, autoaprecierea și aroganța păstrați-le pentru când o să ieșiți din politică și o să trăiți din banii munciți de voi, nu de noi.

Iosub Robert,
susținător și votant al USL în 2012

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. murino spune

  Ati observat perfect domnule Iosub. Ba, as mai adauga ceva. La cata smecherie e in capul sefului PSD Neamt, nu va fi surprinzator pentru noi sa aflam ca propunerile adevarate vor fi aruncate la cos iar cei din jurul lui vor baga in urne/liste, mii de voturi sau semnaturi cu numele…Ionel Arsene…

 2. Lolita spune

  Scurt si bine zis la obiect.

  Abordarea in PSD a unei pozitii de smerenie, nu va fi. Manipularea tuturor votantilor la momentul necesar este in continuare prima idee de campanie.

  Este un singur moment important, ziua votului. Pina acolo primim circ pe mamaliga si prostire pe fata ca acest proiect de „va dam puterea”

  Da’ mie cine imi inlatura duhoarea din jurul tuturor politicienilor ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate