PSD la picioarele PDL ?

11

Tot sunt discutii in mediul politic nemtean ca se pregatesc ceva aliante contra naturii si la Consiliul Local  lucru total aberant deoarece in Piatra Neamt alianta PSD + PDL functioneaza de mult timp neoficial si total nestingherita . Pentru cei care inca mai au dubii, oferim cateva exemple foarte clare si incontestabile .

PROCES – VERBAL Încheiat astăzi, 08.01.2013 în şedinţă de îndată a Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamţ
Marirea taxelor si impozitelor locale : Proiectul de hotărâre iniţiat, a fost aprobat cu 15 voturi PENTRU, 4 voturi ÎMPOTRIVĂ ( d-na consilier local Ana Ioniță, dl.
Consilier local Gheorghe Balan, dl.consilier local Victor Marghidan, d-na consilier local Silvia Baidan) și 3 voturi ABȚINERE (d-na consilier local Aurelia Simionică, dl.consilier local Neculai Timaru, d-na consilier local Ecaterina Iliesi).
12.12.2012 proiectul de hotărâre nr.25 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, pentru anul 2013
D-na Luminița Vârlan – Preşedinte de şedinţă, supune la vot proiectul de hotărâre iniţiat, care a fost aprobat cu 16 voturi PENTRU, 2 voturi Împotrivă (dl.consilier Cătălin Drăgușanu și d-na consilier local Iliesi Ecaterina) și 5 voturi Abținere (dl.consilier local Ion Cazacu, d-na consilier local Silvia Baidan, dl.consilier local Constantin Teodorescu, dl. Consilier local Vasile Popescu, dl.consilier local Victor Marghidan). Deci avem ceva  PSD-isti care au votat alaturi de PDL ?
12.12.2012  proiectul de hotărâre nr.27 privind încheierea unor parteneriate;
Deci avem ceva  PSD-isti care au votat alaturi de PDL ?
25.10.2012  proiectul de hotărâre nr.27 privind completarea contractului de concesiune nr. 18.684 din 12.06.1999 încheiat între municipiul Piatra Neamț și S.C. CMI Urban S.A;
D-na Luminița Vârlan – Preşedinte de şedinţă, supune la vot proiectul de hotărâre iniţiat, care a fost RESPINS cu 1 vot PENTRU (dl.consilier local Cătălin Drăgușanu), 5 voturi Abținere (dl.consilier local Ion Cazacu, dl.consilier local Vasile Popescu, dl.consilier local Constantin Teodorescu, dl.consilier local Gheorghe Balan, d-na consilier local Ecaterina Iliesi) și 17 voturi Pentru. Cum au votat cei de la PSD ?
Asa sunt multe hotarari de consiliu local unde PSD voteaza alaturi de PDL facand opozitie fata de PNL si PC si aici ne putem aminti de multe sume de bani date spre stadionul frumos sau spre alta directii ce beneficiaza de zugraveala portocalie . Peste toate  un lucru deranjant si prea evident a fost schimbarea consilierului G. Balan de la AGA ApaServ fara sa se tina cont de nimic si fara ca cineva de la PSD sa-i ia apararea desi nu s-a respectat procedura , adica intai sa fie demis , sa i se spuna de ce este demis , apoi sa se faca propuneri noi si deabia apoi sa se voteze noua persoana pentru ApaServ . Aici a fost simplu si sec . Gheorghe Stefan a propus inlocuirea, iar PSD a executat fara sa comenteze prea mult si a acceptat complicitar darea afara a unui membru PSD dintr-o AGA fara sa ceara motivele si fara sa existe nici o acuzatie de incalcare a vreunei legi existente pe suprafata pamantului . Efectiv PSD-istul a fost schimbat pentru ca …….  dar sa vedem din procesul verbal al sedintei :

D-na Luminița Vârlan – Preşedinte de şedinţă – supune dezbaterii Consiliului Local proiectul de hotărâre nr.37 privind abrogarea HCL nr.259 din 28.08.2012 și completarea HCL nr.248 din 31.07.2012; Comisia de specialitate nr.5 a avizat favorabil proiectul de hotărâre şi propune adoptarea acestuia.
Dl.consilier local Gheorghe Balan – ”în conformitate cu Legea administrației publice locale, miam luat în serios atribuțile de consilier local, și așa cum am promis am procedat la o Informare în cadrul Companiei Județene Apa Serv. Am făcut acest lucru cu seriozitate, exigență, echidistanță, cu toată experiența și profesionalismul pe care îl pot avea. Am sesizat unele nereguli și se pare că acest lucru nu a plăcut, de aceea CJ Apa Serv SA, aflată intr-o perioadă delicată din punct de vedere economic și organizatoric, a solicitat înlocuirea mea. Vă fac precizarea că o eventuală înlocuire ar însemna un precedent, pentru că fiecare dintre noi are dreptul de a face informări, verificări și am putea să fim nedoriți de o anumită conducere. Am rugămintea să analizați cu maximă responsabilitate această solicitare și să cereți companiei care sunt articolele din lege, pe care au le-am încălcat acolo și ulterior, să-mi solicitați o informare completă asupra activității pe care eu am avut-o la această companie, dumneavoastră să o însușiți sau să o respingeți și să constatați că lucrurile pe care le-am văzut acolo, cum ar fi pierderi 67% pe rețelele de apă, dar organele abilitate, organele de control le-ar putea sesiza.”
Dl.Primar Gheorghe Ștefan – ”există Curtea de conturi, precum și alte organe abilitate care pot face audit, și pot veni cu constatări, fiind organe abilitate în acest sens ”
Dl.consilier local Gheorghe Balan – ”activitatea mea s-a rezumat doar la o informare, în limita prevederilor legale. Vă fac cunoscut ca sunt și în AGA la SC CMI Urban SA și nu voi face altfel decât cum îmi dictează consștiința și priceperea”.
Dl.Primar Gheorghe Ștefan – ”dar trebuie să mai respectăm și legea, să nu facem abuzuri. Unde nu suntem abilitați nu putem să intervenim. Din câte mi s-au transmis, asta ați făcut dumneavoastră.”
Dl.consilier local Gheorghe Balan – ”D-le Primar, dumneavoastră sunteți obligat de lege să analizați, ceea ce vi s-a transmis, pentru că nu este altceva decât un folclor, iar eu doresc să operăm pe articole de lege și pe știință.”
Dl. Primar Gheorghe Ștefan – ”votați hotărârea, contestați-o în contencios, sau poate nu trece”.
Dl.consilier local Gheorghe Balan – ”vă informez că pe viitor nu voi acționa altfel, decât așa cum am fost învățat: corect, serios și legal.”
Dl.viceprimar Dragoș Chitic menționează că trebuie făcută propunerea de înlocuire a d-lui consilier local Gheorghe Balan.
Dl.consilier local Neculai Timaru propune pe d-na consilier local Aurelia Simionică.
D-na Luminița Vârlan – Preşedinte de şedinţă, supune la vot amendamentul formulat, care a fost aprobat cu unanimitate de voturi.
D-na Luminița Vârlan – Preşedinte de şedinţă, supune la vot proiectul de hotărâre împreună cu amendamentul aprobat, care a fost aprobat cu 14 de voturi Pentru, 6 voturi Împotrivă (dl.consilier local Cătălin Drăgușanu, dl.consilier local Neculai Timaru, dl.consilier local Victor Marghidan, d-na consilier local Ecaterina Iliesi, d-na consilier local Silvia Baidan, d-na consilier local Ana Ioniță) și 3 voturi Abținere (dl.consilier local Gheorghe Bala, dl.consilier local Ion Cazacu, dl.consilier local Constantin Teodorescu).
Deci dupa cum putem observa , un consilier local PSD a fost inlocuit cu un alt consilier local PSD la propunerea primarului Gheorghe Stefan si daca pe vremea comunistilor cand erai persecutat de regim ti se aduceau acuze false zicand ca ai incalcat nu stiu ce lege , in cazul Balan , mai rau decat pe vremea lui Ceausescu nu s-au formulat acuzatii argumentate legal ci doar „sentinta” de inlocuire iar PSD-ul s-a lasat calcat in picioare .
Daca  mai sunt oameni care sa creada ca presedinta PSD Piatra Neamt nu este intr-o relatie de vasalitate fata de PDL-ul local si liderul acestuia , nu au decat sa creada ce vor . Opinia noastra este foarte transanta . Doamna Aurelia Simionica , presedinta PSD Piatra Neamt desfasoara activitati politice contra intereselor propriului partid promovand interesele PDL-ului local si ale liderului acestuia Gheorghe Stefan.

Este foarte posibil ca datorita comportamentului PSD si PNL , Piatra Neamt sa fie primul ors din Romania unde se va rupe USL iar cand acest scandal va fi national si vor fi decapitati politic omeni din PSD si PNL, va iesi la iveala scopul ascuns al celui care in realitate nu si-a dorit decat destructurarea aliantei USL si cu o gandire de strateg a lasat impresia ca este interesat de resursele locale din care este dispus sa cedeze si celor care se aliaza cu el, dar in realitate scopul a fost altul , bine ascuns si pervers .
Romania a mai trecut prin astfel de perioade cand prea multi dintre cei care ne conduceau derapasera si atunci solutia a fost una radicala .
pedeapsa

Desigur in anul 2013 nu mai exista pedeapsa cu moartea si nici nu agreem pedepse extreme, dar macar pedepsele prevazute de legile in vigoare  ar trebui aplicate.

Maria G.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
11 Comentarii
 1. Robert.V spune

  Simnionica si a tradat partidul,colegii(unii necorupti din psd ca de exemplu acest Domn consilier inlaturat fara motive din AGA doar ca deranja , exclus pe fata de interlopii portocalii) profitind din plin din ciolanul furat cu japca poporului de catre interlopul Pinalty, iar cei ce lupta contra basismului sunt înlaturati si injositi. osul „radiant” ce hipnotiaza moianul Doamnei reprezinta din pacate PSD Neamt.Iar eu prostu am inghetat si ragusit strigind jos Basismu uitîndu ma si sperind, in ochii aceste i Doamne pâtate ,ca un caine credincios.

  1. marius spune

   Acum ati devenit,un caine necredincios ?
   Ce ati sperat,uitandu-va in ochii d-nei in discutie ?
   Chiar erati convins, ca Basescu va fi debarcat ?
   Ati inghetat si ragusit din convingere sau vi s-a promis ceva ?
   Ati fost adus sau ati venit de bunavoie sa ragusiti ?
   Ati jucat vreodata la loto ?
   Sunteti naiv ?

 2. marius spune

  Sa fie 69 pozitia preferata ?

 3. cris99 spune

  Politica este arta compromisului (in favoarea cetateanului)

  1. marius spune

   ?????????????????????????????????
   Mai trageti o data maestre,ati ratat „de putin” tinta.
   Putin mai mult.
   Politica este arta compromisului,si….punct
   Cetateanul,citeste rezultatul compromisului,ia act de el si-l executa,”intocmai si la timp” (cum se spunea in armata),dupa care vine si raporteaza indeplinirea tuturor obligatiilor fata de stat.
   Pentru asta primeste o chitanta si 20 de tone de promisiuni.

   1. marius spune

    MAESTRE,nu ma mai „stuchiti”,cu dislikeul,permanent,luati „atitudine”si demonstrati-mi,negru pe alb,unde-am gresit.
    Daca puteti,daca nu,ignorati-ma. Dovediti-va astfel superioritatea.
    Nu uitati…,un sut in fund,inseamna un pas inainte.
    Eu sunt dispus sa-l fac.

    1. marius spune

     Domnul cutare…, pe hârtie,
     E mai deştept – că nu vorbeşte,
     E mai deştept – că nu gândeşte
     Şi mai ales, că nici nu scrie!

     epigramă de Bogdan Petriceicu Haşdeu

   2. cris99 spune

    Am omis ghilimelele, scuzati.

    1. marius spune

     Nu,ai omis sa-mi dai dislike,mestere.

 4. IONUT CORFU (nationalistu`) spune

  Si uite asa a ajuns eroul Antonescu sa fie chiar el dat pe mana plutonului de executie atunci,iar acum sa fie declarat criminal de razboi si sa nu avem voie nici macar sa-i mentionam numele.Asa ajung cei care tin cu norodul care „nu este tagma jefuitorilor”.Aviz amatorilor.

 5. Leo Taxil spune

  Consilieri ticalosi si slugi pedeliste, asta sinteti! Ati dat jos UN OM corect si capabil care a avut curajul sa arate ca platim pierderile de 67% ale Apa Serv. Mi-as dori ca macar jumatate + unu din consilieri sa aiba nivelul de pregatire si tinuta morala a d-lui ing. Gh. Balan. Restul pot sa fie niste lichele (din nefericire, chiar sint).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate