Provocare pentru toți candidații la Consiliul Local Piatra-Neamț sau la fotoliul de primar

4

Se apropie cu pași repezi campania electorală pentru alegerile locale și domni sau doamne din mai toate partidele vor dori, cu bune intenții sau ca să fure ceva, să ajungă la statutul de ales local. Pentru toate aceste persoane avem o provocare.

Domnilor pretendenți la statutul de aleși locali, în ultimii ani cetățenii municipiului Piatra-Neamț au trecut prin mari necazuri. Vă vom da câteva exemple și vă provocăm să răspundeți ce ați făcut în aceste cazuri. Vă provocăm să ne arătați, nu neapărat că ați făcut ceva concret, ci măcar că ați luat atitudine, ați ieșit în presă, ați făcut o postare sau măcar un amărât de comentariu pe o rețea de socializare.

De departe cel mai mare necaz al cetățenilor din municipiul Piatra-Neamț este legat de restricționarea accesului la sănătate prin condiționarea actului medical de primirea de mită. Până acum, recent, când au fost reținuți și trimiși în judecată mai mulți medici și asistenți, cetățenii municipiului Piatra-Neamț au trăit un coșmar, iar familiile care nu aveau resurse financiare au trecut prin adevărate drame. Ce ați făcut dumneavoastră, cei care vreți să fiți aleși, pentru această nenorocire cu care s-au luptat pietrenii ani de zile? Cum ați luat atitudine?

A doua mare problemă cu care s-au confruntat pietrenii în ultimii ani este cea legată de furturi, dar mai ales de tâlhăriile ale căror victime au fost cu precădere copiii și bătrânii. Ce ați făcut dumneavoastră, cei care vreți să fiți aleși, pentru această problemă cu care s-au luptat pietrenii ani de zile? Cum ați luat atitudine?

A treia mare problemă care este acum în plină expansiune este consumul, deci și comercializarea de etnobotanice și droguri în Piatra-Neamț. Ce ați făcut dumneavoastră, cei care vreți să fiți aleși, pentru această problemă cu care s-au luptat pietrenii ani de zile? Cum ați luat atitudine?

Domnilor și doamnelor care doriți să fiți aleși locali, dacă nu prea aveți cu ce să răspundeți la provocarea noastră mai aveți timp să faceți ceva și să începeți să luați atitudine față de problemele orașului, măcar în ceasul al 12-lea, deoarece o să vă ”vânăm” și o să vă chinuim cu astfel de întrebări toată campania, indiferent de la ce partid sunteți.

Iosub Robert

PS: Să nu ziceți că nu ați fost avertizați…

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Onelian dalmatio spune

  Promit marea cu sarea până ajung în fruntea bucatelor iar apoi se infrupta bine tot mandatul….!, apoi vin iarăși cu promisiuni ….și tot așa iar cetățeanul onest plătește taxe și impozite ca să aibă nesimțiți cu ce trăi bine și să se îmbogățească de pe urma săracilor. Nesimțire totală , orice funcție să seobtina prin examen și cu o analiză minuțioasă la trecutul acelei persoane …. nu cupile , cunoștințe etc și amd.

 2. Florin spune

  Robert iti arunc o provocare: cata reclama gratis imi dai pe site-ul tau, daca as candida, in functie de comentariile mele si de planurile pt oamenii din P Neamt pe care as putea sa le prezint in 10 puncte. Dar concret fara vrajeli de genul ” Voi veghea la respectarea drepturilor cetateanului” ? Poate faci un premiu de 10×10 cm pe site-ul ziarpiatraneamt.ro acolo in fata ..si poate fi valabil pt orice candidat…sau sa facem ca la campionatele de poker: fiecare candidat plateste cate 100 € intrarea si cel ale carui proiecte ar fi castigatoare fara sa fie indicat numele celui care l-a propus, dupa un vot al cititorilor, castiga reclama de toti banii pusi in joc. De ex fiecare candidat propune 10 masuri. Fiecare masura votata primeste o nota de la 1 la 10. Candidatul cu cele mai multe puncte castiga. Daca vor fi 10 candidati avem un nr de max 100 masuri diferite. Dar ca primar nu cred ca vor fi mai mult de 5-6 candidati iar din astia nu stiu cati vor intra in joc. Bun jocul si pt consilierii locali. Si avantajul e ca, chiar daca nu castig, macar se vad cele 10 propuneri castigatoare si vedem ce ar vrea lumea.

  ADMIN: Dacă candidezi independent …tot sprijinul si respectul …si ajutam gratuit ….daca te lipesti de un partid … e pe bani ca au de unde 🙂

 3. Florin spune

  As adăuga: ce ați făcut în mandatul dumneavoastră pentru a avea un oraș curat? Avem de ani buni aceleași pubele mizerabile, care contravin legii. Avem străzi supra-aglomerate și transport eco aproape inexistent și respirăm un aer viciat. Serviciile de furnizare a apei potabile sunt execrabile. Locurile de joacă sunt adevărate capcane care atentează la integritatea și viața copiilor noștri. Străzile, la fel. Nu putem să lăsăm copiii să meargă singuri la școală.

 4. Stefan spune

  Nu candidez, dar pot sugera niste raspunsuri:
  1.Pentru mita din spital este greu de gasit solutii la nivel de municipiu, deoarece spitalul se afla sub obladuirea judetului.Municipalitatea ar putea oferi alternative prin construirea unui spital municipal , eventual prin asocierea cu un investitor privat.
  2.Legat de siguranta cetateanului, va trebui regandita activitatea politiei locale si initiat un protocol cu jandarmii si politia de la Ordine publica.Sunt de doua ori mai multi politisti, jandarmi, etc. decat in vremea lui „Ăl Bătrân”, dar aproape ca nu vezi niciunul pe strada.In plus, va trebui infiintat un dispecerat permanent pe paza si ordine (nu 112) si initiata o colaborare cetateni- paza comunitara.
  3.Politia locala nu are competente in traficul de droguri, dar poate fi obligata sa sesiseze automat, in scris, cazurile depistate.Poate , dupa o avalansa de sesizari, va face cineva ceva.In plus, vor trebui solicitate , oficial, razii in scoli si licee…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate