Protocoalele de colaborare SRI-DNA erau baza luptei anticorupție

27

sriBlamatele protocoale dintre SRI și DNA au fost de fapt baza luptei anticorupție. Dincolo de poveștile pe care le vedeți la televizor cu procurorii care prind mari corupți, în realitate în spate stă munca de ani de zile a celor din servicii. Nu au facut nici procurorii și nici polițiștii filaje, interceptări sau muncă sub acoperire ca să adune dovezile care incriminau corupții. Dacă e legal? Desigur că aceste colaborari au fost la limita legii, daca nu chiar dincolo de ea, dar numai cine nu gândește nu înțelege că sistemul de justiție nu avea nicio altă variantă de lucru pentru a documenta marea corupție decât apelând la servicii.

Și la această ora zac prin diverse sertare dosare ale politicienilor făcute fără colaborarea cu serviciile, dosare care nu au avut nicio finalitate.

Să căutăm acum vină în aceste protocoale este o ipocrizie. Aceste protocoale au respectat principiile statului de drept și mai ales ale statului democratic fix cât respectam și noi democrația când mergem 35% la vot. Tot ce se întâmplă în România e fix oglinda procentului în care ne implicăm noi. Mergem 35% la vot, pai să nu avem pretenții să meargă bine mai mult de 35% din fiecare componentă a sistemului.

Când vom deveni un popor responsabil și nu ne va mai durea la bască de ce se întâmplă cu țara, vom merge să măcelărim cu votul clasa politică și vom empatiza cu cei de lângă noi, abia atunci în România nu vor mai exista DNA, ANI, DIICOT, interceptări ilegale, abuzuri ale justiției și oameni care să moară cu zile. Până atunci ne vedem peste 3 ani din nou 35% la vot.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
27 Comentarii
 1. Clemansa Popescu spune

  Deranjează pe mulți asemenea colaborare

 2. Vasile Onu spune

  Nu este adevarat.

 3. Misure Mei spune

  Niciun parchet ,nici chiar DNA,nu are infrastructură ,dotarea și persoanele calificate pt a descoperi infracțiunile. Prin presiunea mediatică și politică privind colaborarea dintre DNA și serviciile secrete ,se dorește că procurorii să soluționeze doar dosare urmare a plângerilor unor persoane. Dar și aici s-a umblat ,modificând art care reglementează denunțul. Deci,DNA nu va mai afla cine și de unde fura și toată lumea va fi fericita! Și mai spun că Antena 3 ,Romania TV și ,,invitații,, acestora,unii interesați pt că sunt avocați sau interesați să se razbune-Sorin Roșca Stănescu, încearcă să convingă opinia publică că procurorii sunt abuzivi. Își doresc că aceștia să fie practic polițiști și nu magistrați. Interceptarea convorbirilor telefonice a rezolvat multe cauze de viol,tâlhărie,omor,furtetc. Tehnica a fost deținută doar de SRI.

 4. Viorel Gheorghe spune

  Toti hoti ar trebui pedepsiti indiferent ce mijloace sau folosit pentru prinderea lor !

 5. Dorina Lacatusu spune

  si ce au facut aceste institutii cand tara a fost distrusa si furata?

 6. Lupu Ionel spune

  Atata timp cat coruptia este o probleme de securitate nationala, este ceva firesc, intr-o tara civilizata!

 7. Lupul Singuratic spune

  Protocoalele erau de pura politie politica .Lupta anticoruptie este o fata morgana .Sub paravanul anti coruptie DNA ul face cea mai hidoasa politie politica .

 8. Ioan Rogojan spune

  Daca lupta contra coruptei se face cu metode si mijloace ce incalca drepturile omului si sunt facute de insi corupti.,ar trebui ca toate dosarele facute in acest fel sa fie anulate si cei care au incalcat legea trasi la raspundere!

  1. Margareta T Cr spune

   Cu un mandat de la judecator nu se incalca drepturile omului !

 9. Alexe Pribagu spune

  Si cu cine sa colaboreze daca nu cu SRI ?Cu parlamentari care au furat cel mai mult ?

 10. Simona Salceanu spune

  Erau ilegale.

 11. Constantin Pavel spune

  Da dar SRI nu are baza legala sa faca dosare penale, doar sa dea informatii !!!

  1. Doina Bud spune

   Ceea ce nu au facut , sau implicat efectiv in anchete.

  2. Margareta T Cr spune

   SRI nu face si nu a facut niciodata dosare penale pentru ca nu are cum…nu ar fi rau sa te informezi inainte de a spune asa tampenii…

  3. Mihai Draghici spune

   Eu vad normal, daca au dotarea necesara, sa ajute (fara a se implica altfel) alte organe de ancheta. De unde bani pentru alta aparatura similara cu a sri daca deja exista?

 12. Adrian Nicolici spune

  In orice tara civilizata exista asemenea protocoale , pentru ca infractiunile economice grave sunt amenintari la securitatea nationala .Atunci cind un inalt demnitar incalca legea e nevoie de toate structurile de securitate pentru a-l aduce in fata justitiei si asat-i sperie pe politicienii corupti

  1. Doina Bud spune

   Pentru a nu mai exist suspiciuni atunci ar trebui desecretizate aceste protocoale si se poate lucra mai departe.

  2. Adrian Nicolici spune

   Sa desecretizezi modul de a lupta cu infractorii ?? Pai unde e eficienta. Unde in lumea asta ies serviciile secrete si dezvaluie cum actioneaza ?

  3. Daga Lili spune

   Adrian, de 10 ani luptă dna împotriva corupţiei și ea creşte! Pt ce iau salariile? Să cerceteze fapte la mulţi ani după ce s-au petrecut???

  4. Adrian Nicolici spune

   Da exact dna ancheteaza , nu confisca , nu condamna ci pune la dispozitia judecatorilor anchete finalizate ca apoi sa se astepte o sentinta cu executare .

 13. Mihai Draghici spune

  Nu o convorbire telefonica sta la baza unei hotarari judecatoresti, dar ea poate duce la obtinerea unor probe esentiale pentru o decizie dreapta. Si acum cum se va proceda?

  1. Doina Bud spune

   Daca este coraborata cu alte mijloace de proba , daca nu nu are nici o valoare.

 14. Daniel Andor spune

  Conruptia trebuie stirpita din radacina .de la cap la coada.

 15. Pavel Iordache spune

  Păi ce facem? Așteptăm să se predea hoții? Crede-ti că dacă nu pune-ti momeli și capcane o să vină ,, șobolani” să se predea și să recunoască,, am furat omule că am familie mare și nu pot să muncesc,am o jenă”NICIODATĂ, NICIODATĂ……..

 16. Viorel Gheorghe spune

  Cineva trebuia sa asculte pe hoti si pe corupti ,va dati seama ce nelegiuiri ar fi facut politicieni ?

  1. Doina Bud spune

   De ascultat au fost si sunt ascultati de catre instanta de judecata care la randul ei ei decide daca este sau nu vinovat faptasul.

 17. Irina Munteanu spune

  baza politiei politice,eliminarea adversarului politic

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate