Protest anti-manele – post factum

3

Duminica, in jurul orei 15.00, un grup de tineri “a luat cu asalt” Parcul Tineretului pentru a trage un semnal de alarma. Tinerii, impartiti pe grupuri, avand vestimentatia specifica muzicii pe care doreau sa o reprezinte (muzica populara, jazz, muzica clasica, rock), au impartit pietrenilor pliante care prezentau subiectul protestului.

Acest eveniment a fost in realitate o campanie “anti-manea” si a dorit sa promoveze muzica de calitate. In general, protestul a fost bine primit de pietreni, majoritatea apreciind aceasta combatere a muzicii de duzina si a subculturii. Un moment inedit a fost o demonstratie de jazz live, dar si o hora moldoveneasca incinsa in mijlocul parcului. Va prezentam in continuare imagini cu acesti tineri, dar si cu pliantele distribuite in parc.

Organizatorul evenimentului a fost grupul muzical „Cantec Sfant”, coordonator Catalin Iosub.

Mai multe imagini pe Facebook.

Pe aceeasi tema: Protest anti-manele, duminica, in Parcul Tineretului

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. mitik spune

  cu cinci ani in urma,faceam naveta la scoli…predand muzica si mi-am permis sa „infrunt un coleg consumator de manele… acum sunt acasa… am multumirea pentru c-am convins acei elevi (din acei ani) sa iubeasca frumosul. PROBLEMA principala este comportamentul manelist, prioritatile vietii, principiile de viata, deprinderile etc

 2. admin spune

  Nici eu nu am nimic cu manelele ba chiar am identificat cateva elemente deosebite la acest gen de muzica cum ar fi modul de propagare subliminala a mesajului in cadrul grupurilor tinta de persoane cu nivel mediu si submediu de cultura , ceea ce din punct de vedere promotional si de comunicare este un lucru deosebit .
  Problema este ca tinerii incep sa aiba modele din acest segment muzical-comportamental si fac acest lucru fara a avea posibilitatea sa aleaga . Daca mergi la un concert de muzica clasica , la unul de muzica populara , la unul de muzica religioasa si asa mai departe si in final tu te regasesti in manele nu este nici o problema . Problema si orientarea educativ-comportamentala gresita este cand nu cunosti toate variantele si alegi in necunostinta de cauza ceea ce auzi pe toate drumurile si anume maneaua.
  Nu este o crima sa alegi sa fii manelist atata timp cat ai o cultura muzicala ce cuprinde si celelalte genuri . E libertatea fiecaruia sa aleaga ce este pe placul lui . Rolul nostru ca publicatie si rolul celor care au organizat acest protest este , metaforic vorbind , sa arate oamenilor ca exista si tacamuri iar daca acestia aleg sa manance tot cu mana e doar alegerea lor .
  Eu va provoc la un exercitiu de gandire si raspunsul sa il pastrati pentru voi .
  Care dintre urmatoarele clipuri va reprezinta ?

 3. Tavy spune

  O idee mai tampita nu am auzit. In primul rand ca fiecare e liber sa asculte ce vrea. Nu sunt deloc un admirator al manelelor dar daca tot v-ati pierdut vremea mai bine protestati impotriva zgomotelor din cluburi numite house.
  Apoi, cica organizatorul evenimentului ar fi fost grupul ” Cantec Sfant”. Pai cum se inteleg reprezentantii acestui gen cu cei ai muzicii rock, cu adeptii sepultura, acdc, metalica si alte scarbosenii din astea ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate