Prostituatele de pe variantă au fost arestate împreună cu tot grupul infracțional din care făceau parte

16

La data de  11.11.2016   procurorii DIICOT – Biroul Teritorial  Neamţ au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Lupu Lăcrămioara, Lupu Ioan Vlăduţ, Vitan Alisa, Abbas Shams Addin, Zmeu Gabriel şi Darandoi Edera Maria pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui  grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și  proxenetism.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 şi până în prezent pe raza mun. Piatra Neamţ, jud. Neamţ, a fost constituit un grup infracţional specializat în exploatarea sexuală a unor tinere,  majore  şi minore, provenite din familii dezorganizate sau din centre de plasament. Minorele şi majorele erau cazate în locaţii închiriate de către membrii grupării în vederea practicării prostituţiei fie prin anunţurile din ziarele locale fie de pe şoseaua de centură a municipiului Piatra Neamţ.

    S-a reţinut că grupul infracţional organizat era coordonat de către inculpata Lupu Lăcrămioara iar în perioada 2015 – 2016 la grupare  au  aderat mai multe persoane printre care şi inculpaţii Lupu Ioan Vlăduţ, Vitan Alisa şi Abbas Shams Addin, zis „TURCU”, care au avut ca atribuţii racolarea, supravegherea, transportul şi cazarea persoanelor de sex feminin dispuse să practice prostituţia.

    În cursul anului 2015 inculpata Lupu Lăcrămioara a determinat-o pe inculpata Vitan Alisa să practice prostituţia în beneficiul său şi totodată să racoleze şi alte  persoane de sex feminin provenite din centre de plasament,  care să practice prostituţia sub coordonarea lor. În baza acestei înțelegeri inculpatele Vitan Alisa şi  Lupu Lăcrămioara au racolat mai multe minore pe care le-au transportat în zona unui magazin de pe şoseaua de centură a municipiului Piatra Neamţ şi obligate să racoleze clienţi cu care să întreţină relaţii sexuale.

    Minorele erau determinate prin amenințări și violențe fizice să stea pe șoseaua de centură circa 8 – 10 ore, indiferent de condițiile meteo, pentru a obține o sumă minimă de bani. În condițiile în care minorele nu realizau sumele stabilite de către inculpata Lupu Lăcrămioara, acestea erau amenințate cu acte de violență, acte ce urmau a fi exercitate de către Lupu Ioan Vlăduț sau Abbas Sahm Addin. În timpul practicării prostituţiei minorele erau supravegheate de către membrii grupului iar tarifele pe care acestea le solicitau  clienţilor erau stabilite de către inculpata  Lupu Lăcrămioara.  În cazul în care victimele  nu reuşeau să realizeze un venit minim, erau certate, ameninţate cu acte de violenţă sau agresate fizic de către inculpata Lupu Lăcrămioara şi ceilalţi membri ai grupării.

    Totodată s-a reţinut că faptul că inculpata Lupu Lăcrămioara şi ceilalţi membri ai grupului le solicitau în mod repetat  victimelor să sustragă bunuri sau sume de bani de la persoanele cu care acestea întreţineau relaţii sexuale, să îşi atragă clienţii în zone izolate unde să poată fi tâlhăriţi de către ceilalţi membri ai grupării motivând faptul că aceşti nu vor depune plângere penală pentru a nu se face de ruşine.

    În cursul zilei de astăzi inculpaţii Lupu Lăcrămioara, Lupu Ioan Vlăduţ, Vitan Alisa şi Abbas Shams Addin urmează să fie prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

    Fată de inculpaţii Zmeu Gabriel şi Darandoi Edera Maria procurorii DIICOT – Biroul Teritorial  Neamţ au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamț.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    La activităţi au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
16 Comentarii
 1. Blondu spune

  CE munca in folosul comunitati? Daca cu ….. Se face banii, la ce le trebuie munca? munca e pentru utilaje. 😀

 2. Carmen Mutu spune

  Bine le faceti

 3. ionut spune

  dar escortele cu anunturi pe net care te duci la ele acasa , nu se cheama prostititie , ?????

 4. Zmeu gabriel spune

  Nu este deloc așa. Cine a publicat aceăsta știre este total dezinformat. Femeile care se prostituau nu erau nici bătute nici obligate. Dar ăsta e România noastră. Jurnaliști iau bani sa duca lumea în eroare

  ADMIN: Mai dobitocule. Una a fost luata dintr-o casă de copii din Piatra-Neamț si obligată să intrețină relații cu un cunoscut politician nemțean si cu prietenii lui chiar in biroul politicianului… cata bataie a luat fata aia ……vai vai …

 5. Neculai Tudose spune

  Cum sa faca munca in folosul comunitatii , daca nu stiu ce e munca???

  1. Blondu spune

   Munca e pt utilaje.

 6. Manuel Fox spune

  Ehh.. ce pot sa zic in cazul asta? Avem fete premiante

 7. Tiberiu Kvasznicza spune

  Manuel Fox i jumatate din ele provin din moldova noastra si cealalta di dincolo di prut

 8. Carmen Tutoveanu spune

  Dar proxenetii?!

 9. Nicolae Birsan spune

  ALOOOOOOOO DIICOT Neamt ????
  Cine ne scapa de CWRWELE POLITICE din jud. Neamt care fac parte din CRIMA ORGANIZATA INSTITUTIONALIZATA ???
  Numai de GAINARII va ocuptati ???
  Cine a stiut ca , exzista DIICOT Neamt ???
  Noroc de VARIANTA !………

 10. Manuel Fox spune

  Hai sa fim seriosi.. la cate panarame sunt in capitala, eu cred ca restul romaniei nu are atatea curve. Numai ca alea din bucuresti sunt curve de lux…

 11. VLAD spune

  Să nu uităm că este nevoie de oameni și la munca câmpului, sau este prea umilitor pentru aceste scursuri ale societății. Nu de scursuri are nevoie țara asta, ci de oameni care să muncească cinstit! Le cad galoanele târâturilor dacă pun osul la muncă? Atunci la marginea societății cu ele, acolo unde le este locul, nu sunt exemple pozitive pe care să le urmeze copiii noștri!

 12. Cristina Moldovanu spune

  Vai Saracutele

 13. Romanía Andrei spune

  Fiecare face ce vrea cu corpu lui așa ca Elena muncește tu pentru 8 milioane pe luna

 14. Andrei Lucian spune

  Scade producția :)))

 15. Doru Ciobanu spune

  NICIODATA NU E PREA TARZIU

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate