Prosteală pe față dată pietrenilor. Consilierii locali au scumpit cu preșu-n cap gunoiul la Piatra-Neamț

Azi s-a scumpit gunoiul la Piatra-Neamț. Toți cititorii noștri știu de anul trecut că era inevitabilă această scumpire și după cum s-a dovedit din nou noi am avut dreptate, deși alții vă spuneau că nu se va scumpi.

Problema este cum au făcut această scumpire. Ca să nu se facă de râs în fața celor care i-au ales, toți consilierii locali, de la toate partidele, au votat prima dată ca scumpirea să se voteze cu vot secret și apoi au votat cu vot secret fără să se știe cine și cum a votat și a trecut proiectul de majorare a prețului.

Adică toate partidele care ziceau că nu vor să se scumpească gunoiul și-au dat mâna pe la spate și au votat cu preșu-n cap scumpirea gunoiului.

Un gest de mare lașitate, o prosteală pe față dată pietrenilor. De fapt, toți știau că nu se poate evita scumpirea gunoiului, au mințit încontinuu oamenii, au dat vina unii pe alții ca să adune capital electoral și azi, când nu se mai putea evita, au votat cu vot secret această scumpire.

Iosub Robert

- Apreciază pagina -

4 Comentarii
 1. Privitor spune

  Ipocrizia consilierii locali nu-i o noutate, dar ca-s habarnisti e vina celor care i-au ales: pentru edificare sa fie pusi sa explice cum se contorizeaza cantitatea de gunoiul pe apartament la bloc si care e unitatea de masura pentru care se plateste. In prezent fiecare persoana, ce locuieste la apartament, este pusa sa plateasca un metru cub de gunoi – e corect, moral, cinstit? Apoi cine da banul electoral (si platese lobby-ul) face si tarifele votate de „precinstiti” alesi (locali in speta de fata).

  1. Radu spune

   Stimate domnule privitor

   Nici acum si niciodata nu ati platit un metru cub pe persoana. Este absolut fals si ori nu stiti ori dezinformati cu buna stiinta. Si acum si intotdeauna ati platit 0,1 metri cubi de deseuri pe persoana pe luna !!!! Asta in conditiile in care:
   – daca locuiti intr-un bloc cu 10 nivele si aprox 44 apartamente (in medie undeva la 100 persoane) aveti in fata blocului un punct de colectare format din 4 recipienti de 0,66 mc, deci un volum total de 2,64 mc. Un calcul simplist spune ca daca se colecteaza de 3 ori pe saptamana, 4,33 saptamani in medie pe luna rezulta un volum total colectat de 34,29 mc care impartit la 100 de persoane inseamna o medie de 0,34 metri cubi pe persoana pe luna.
   Si asta pentru un cost pe persoana pe luna cat jumatate de pachet de tigari (pe care unii il cumpara zilnic)! Si exemplele ar putea continua

   Cine e dezavantajat?

  2. Radu spune

   …cu alte cuvinte, vi se colecteaza minim 0,34 mc/persoana pe luna si platiti 0,1 metri cubi
   fiti insa sincer cu dumneavoastra si admiteti ca aruncati insa cu adevarat mult mai mult decat atat

 2. Florin spune

  Atâta timp cât la Piatra Neamț colectarea selectivă a gunoaielor nu există (pardon, există doar prin centru, pe unde trec turiștii și lumea bună venită cu treburi importante), prețul va crește exponențial ori de câte ori niște incompetenți vor constata că-i rost de făcut bani din lucruri prost manageriate.
  Ați observat de câte ori vin mașinile să ridice gunoiul la blocul dumneavoastră? De ce vin atât de des?
  Ați observat în ce condiții se depozitează gunoiul la Piatra Neamț? De ce se întâmplă asta?
  Ați aflat ce amenzi riscă România pentru proasta gestionare a acestei activități? Știți ce înseamnă asta?
  Ei bine, dacă știți răspunsurile la aceste întrebări, cred că ne dăm seama că viitorul nu sună bine, oricâte taxe se vor mări!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate