Prost obicei: Intra în case nelocuite și fura lucruri / NEAMȚ

0

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat un bărbat care ar fi sustras mai multe bunuri din două imobile. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore. 

La data de 16 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au identificat și reținut un bărbat de 52 de ani, din Târgu-Neamț, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat că, cel în cauză ar fi pătruns prin efracție într-un imobil nelocuit, de unde ar fi sustras mai multe bunuri de uz casnic, obiect de decor și produse electrice, fiind depistat în flagrant delict în apropierea locuinței de o altă persoană.

Polițiștii au extins cercetările și au stabilit că, în cursul aceleiași zile, bărbatul ar fi pătruns în locuința unui alt bărbat de unde ar fi sustras echipamente de ski în valoare de 14.000 de lei, în împrejurări similare.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțional a fost recuperat integral de polițiști.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut pentru 24 de ore.

La data de 17 aprilie 2021, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, care a dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pentru a preveni furturile din locuinţe, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă:

•  Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;

•  Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;

•  Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;

•  Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!

•  Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.

•  Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp Poliţia !

Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

SURSA: IPJ NEAMȚ

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate