Propunerea legislativă de modificare a Legii apelor. Deputatul Şerban Ciprian-Constantin este unul dintre inițiatori

0
Foto: Ciprian Serban/Facebook

59 de deputați, majoritatea membri PSD, vin cu propunerea legislativă de modificare a Legii apelor. Printre inițiatori proiectului se numără și deputatul nemțean Şerban Ciprian-Constantin.

Aleșii susțin în expunerea de motive că în România există necesitatea de a se clarifica și corela cu legislația incidentă delimitarea albiilor minore și intabularea terenurilor din domeniul public al statului, utilizarea acestora, etc.

Deputații mai susțin că, în lipsa unei evidențe complete a proprietății publice a statului, raportat la necesitatea cedării folosinței acesteia, sub orice formă legală posibilă, afectează dezvoltarea economică atât sub aspect social, cât și în ceea ce privește mediul de afaceri, contribuind la întreținerea unui climat nesigur pentru investiții. De asemenea, inițiatorii proiectului legislativ mai spun că în cazul neluării măsurilor din prezentul proiect de lege există riscul unor efecte negative asupra creșterii absorbției fondurilor europene.

Tot din expunerea de motive aflăm că România beneficiază în perioada 2015-2020 de importante alocări financiare de la Uniunea Europeană, pentru implementarea politicilor de dezvoltare rurală, regională, de infrastructură mare, fapt ce impune luarea tuturor măsurilor necesare pentru derularea fondurilor.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii apelor nr.107/1996 a fost trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaților.

Până în prezentul inițiativa legislativă a primit avize favorabile de la Consiliului Economic şi Social și de la Consiliului Legislativ – avizul celui din urmă fiind însoțit de observații și propuneri. Proiectul a primit aviz favorabil cu amendamente admise și de la Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate