Promovarea turismului ecumenic din judeţul Neamţ

3

In cadrul sedintei de CJ, de marti, 5 iulie, a avut loc lansarea proiectului “Promovarea Turismului Ecumenic din judetul Neamt”. CJ Neamt a incheiat cu Ministerul Turismului un contract de acordare a unei finantari nerambursabile in vederea implementarii acestui proiect. Finantarea proiectului s-a realizat prin POR 2007-2013, Axa prioritara 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, domeniul major de interventie 5.3. – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică“, operaţiunea Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice.

Zilele Orasului Piatra Neamt 2010

Valoarea totală a proiectului este de 1.034.198,00 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 800.000,00 lei (valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR 680.000,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional 104.000,00 lei şi co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului 16.000,00 lei).

Obiectivul proiectului consta in transformarea judeţului Neamţ într-o destinaţie turistică de calitate conform standardelor de dezvoltare durabilă ale Uniunii Europene, dar si creşterea atractivităţii turistice a judeţului Neamţ prin dezvoltarea produsului turistic-turism ecumenic în judeţul Neamţ.


Principalele activitati prevazute a se realiza prin proiectul “Promovarea turismului ecumenic in judetul Neamt” constau in realizarea unor albume, pliante, harti, a unui spot de prezentare a produsului turistic si publicitate.

Distribuirea materialelor de promovare se va realiza prin participarea la 2 târguri de turism al României, la fiecare obiectiv în parte, manifestări  şi evenimente de gen. De asemenea, se vor distribui reprezentanţilor administraţiilor publice locale din judeţul Neamţ, ONG-urilor şi organismelor care activează în domeniul turistic.

Grupul ţintă al proiectului „Promovarea turismului ecumenic din judeţul Neamţ” este reprezentat de turiştii români şi străini.

Materialele publicitare care vor fi realizate prin proiectul „Promovarea turismului ecumenic din judeţul Neamţvor fi axate pe promovarea lăcaşurilor de cult considerate reprezentative pentru judeţul Neamţ, conform clasificării din lista monumentelor istorice şi de arhitectură şi în funcţie de importanţa acestora.

Implementarea proiectului  „Promovarea turismului ecumenic din judeţul Neamţ va contribui la dezvoltarea durabilă a zonei prin:

-creşterea numărului de turişti în zonă care conduce la dezvoltarea infrastucturii turistice;


-îmbunătăţirea imaginii judeţului şi implicit atragerea de investitori

-îmbunătăţirea mediului de afaceri, creşterea competitivităţii IMM-urilor, creşterea numărului locurilor de muncă în judeţ, reducerea ratei şomajului;

-conservarea patrimoniului cultural-religios existent în judeţul Neamţ;

-îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

Pe termen lung, implementarea proiectului „Promovarea turismului ecumenic din judeţul Neamţva contribui la creşterea calitativă la standarde europene, a ansamblului condiţiilor de practicare a turismului, cu impact direct asupra creşterii cererii de turism pentru România, ca destinaţie turistică naţională şi europeană.

Gh. Adrian

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Tely spune

  Eu cred ca ar mai fi si alte prioritati pentru a investi astfel de sume deoarece acestea nu aduc nimic la bugetul comunitatii.Astfel de turism a luat o intorsatura pur economica dupa 89, pentru astfel de institutii care gestioneaza averi uriase atit prin contributia cetateanilor localnici,prin diverse retrocedari, multe dintre ele stirnind semne de intrebare, cit si turistilor care de multe ori sunt asltati cu tot felul de taxe de vizitare,diverse chiciuri de vinzare si liota de cersetori care te indeparteaza de ceea ce ti-ai propus.

 2. dihorul spune

  Nu fi suparat,Robert, am eu cashcaval…Penteleu !

 3. Robertino Iosubino spune

  Ia spune, Robert, cu maxima sinceritate, care e combinatia ta deontologica de apostol al dreptatii cuplat cu CJ Neamt? Nu ezita, recunoaste, noi stim ca ai hotar de bani. Cind ai timp liber, poate dezvolti tema ecumenismului. Daca nu te doare si intelegi universalitatea.Vrei referinte?

  ADMIN – ROBERT – nu stiu ce vrei tu sa zici acolo dar dupa cum vezi e liber la comentarii . Ce ar fi sa vii tu sa spui mai multe decat ceva insinuari nefondate ?
  Uite acum ai ocazia sa argumentezi sau sa ramai penibil . Asteptam cu interes sa vedem ce ai de spus.
  E bine totusi sa stii ca atunci cand vom avea profit de pe urma CJN sau a altei institutii o vom spune public ca sa evitam orice discutii ulterioare . Deocamdata nu e cazul , deranjam prea mult ca sa fim primiti la impartitul cascavalului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate