Proiect pentru reducerea CAS cu 3% la angajat şi 2% la angajator

0

Luni, Senatul a adoptat un proiect de lege prin care contribuţiile de asigurări sociale scad cu 3% la angajat şi 2% la angajator. Aceste măsuri au fost luate în scopul stimulării creşterii economice prin consum. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ.

Proiectul a fost adoptat de plenul Senatului cu 67 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” şi o abţinere.

„Prezenta iniţiativă legislativă vine atât în întâmpinarea mediului de afaceri din România cât şi a populaţiei active şi propune o nouă reducere a cotei de contribuţie de asigurări sociale de stat cu 2 puncte procentuale la angajator şi cu 3 puncte procentuale la angajaţi”, explică iniţiatorii proiectului.

Prin reducerea contribuțiilor de asigurări sociale va creşte numărul locurilor de muncă şi salariile, va creşte baza de calcul a contribuţiilor, iar companiile vor investi în tehnologii noi şi în producţie, munca la negru va scădea.

„În anul 2014 Guvernul a luat măsura scăderii contribuţiei de asigurări sociale de stat datorate de angajator cu 5 puncte procentuale, măsură ce şi-a dovedit din plin eficacitatea. Creşterea economică validată de instituţiile europene a putut fi posibilă şi datorită creşterii productivităţii în mediul privat; în acelaşi timp, măsurile de relaxare a taxării muncii de care au beneficiat direct angajatorii pot fi recunoscute ca factori determinanţi pentru starea pozitivă a economiei întrucât angajatorii au putut reinvesti fondurile disponibile”, precizează iniţiatorii proiectului.

Sursa: www.mediafax.ro.

scade cas

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate