Proiect de lege ce vizează tinerii aflați în căutarea primului lor loc de muncă

1

Noul Proiect de lege privind primul loc de muncă, depus la Camera Deputaților, stabilește măsuri prin caprimul loc de muncare va fi facilitat accesul tinerilor la primul lor loc de muncă, aceștia fiind dezavantajați de lipsa experienței. Proiectul a fost adoptat de Senat și a primit aviz de la Comisia Juridică, de disciplină și imunități, de la Comisia pentru Drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale și de la Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați.

Astfel, persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, care se află în căutarea primului loc de muncă,  li se va asigura angajarea pentru o perioadă de cel puțin 36 de luni și posibilitatea de a dobândi experiență în muncă.

Conform proiectului de lege, angajatorii care vor încadra în muncă tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, aflați în căutarea primului loc de muncă, pe perioadă nedeterminată, vor primi de la Bugetul asigurărilor pentru șomaj un ajutor financiar egal cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată și de scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni, cu condiția ca raporturile de muncă să nu înceteze într-o perioadă de minim 3 ani de la încheierea lor.

Sursa: legislatiamuncii.manager.ro.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Costin spune

    Te va angaja pe perioada nedeterminata, dar „patronul” te va pune sa semnezi o demisie in alb ca in cazul in care nu-i mai place de tine sa se spele pe maini rapid.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate