Programul Rabla 2012 porneşte pentru persoanele fizice de joi, 5 aprilie 2012

2

Programul Rabla 2012 porneşte pentru persoanele fizice de joi, 5 aprilie 2012. Astfel, de la această dată, proprietarii autoturismelor mai vechi de 10 ani se pot adresa firmelor colectoare, în vederea casării acestora.

De asemenea, începând cu data de 23 aprilie, se pot înscrie în Programul RABLA 2012 şi persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale.


Proprietarii care deţin maşini vechi pot casa autoturismele, până la data de 19 noiembrie 2012. Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimată  printr-un tichet cu valoare nominală. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice.

Pentru acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu a prevăzut un buget de 114 milioane lei care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

Prin Programul Rabla, în ultimii 2 ani au au fost casate 305.964 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 101.766 autoturisme noi, dintre care, 40.269 de origine autohtonă.

Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2012 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz se găseşte pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2012”.

 

Informaţii suplimentare

 

Documente necesare pentru a intra în program şi care trebuie prezentate odată cu autovehiculul ce urmează a fi casat:

a)      actul care îi atestă identitatea, precum şi domiciliul sau reşedinţa în România, eliberat de către autorităţile române, în termen de valabilitate, în original şi copie;

b)     certificatul de înmatriculare a autovehiculului uzat, în original şi în copie legalizată;

c)      cartea de identitate a autovehiculului uzat, dacă aceasta există, în original şi în copie legalizată;

d)     actul doveditor eliberat de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent teritorial, în original, pentru cazul în care din certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a autovehiculului uzat, dacă aceasta există, nu rezultă anul fabricaţiei, anul primei înmatriculări în România şi/sau categoria autovehiculului uzat;

e)      certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, eliberat de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa proprietarul şi este înregistrat fiscal autovehiculul uzat, în original.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. dumitru alina spune

    mama a dus o masina la sc remat sa in targoviste judetul damdovita,pe DATA DE 11 APRILIE .I-SA ELIBERAT UN CERTIFICAT DE CUSTODIE CU NR DE 199 SI UN BON DE ORDINE CU ACELA-SI NR.IRONIA FACE CA CEL DE LA NR 200 DE CUSTODIE SA FIE UN COLEG DE SERVICIU CARE A OBTINUT LUNI PE DATA DE 30 APRILIE CERTIFICATUL DE DISTRUGERE ,DECI CEI CU NR DE 200 AU PRIORITATE SAU TRAIM INTR-O TARA DE CORUPTI IREMEDIABILI.LA MOMENTU-L REVENDICARI TICHETULUI AZI 02/05/2012 NIMENI NU ARE NICI O EXPLICATIE NU SE STIE EXACT NICI CATE TICHETE AU PRIMIT DE LA MINISTERUL MEDIULUI ,SAU MAI BN ZIS NU MAI STIU CE SA MINTA. UNDE TREBUIE SA MA ADRESEZ SA SE FACA DREPTATE. MULTUMESC ANTICIPAT.

  2. x spune

    Programul a pornit de ieri cind sa si terminat in 2-3 ore

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate