Programul Noua Casă continuă și în 2023: Valorile maxime ale creditelor care pot fi accesate

0

Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanțelor faciliteazã achiziția unei locuințe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei.  

Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazeazã pe analiza comportamentului bãncilor și beneficiarilor în anul 2022 și pe tendințele pieței imobiliare și a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023.


Finanțarea se acordã în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximã a creditului care poate fi accesat este de 66.500 euro – pentru locuințe al cãror preț este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5% și 119.000 euro – pentru locuințe al cãror preț este de maximum 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.
Lansat în 2009 sub numele de Prima Casã, programul guvernamental a adunat pânã în prezent 330.875 de garanții și promisiuni de garantare acordate celor care au accesat finanțarea.
Proiectul de Hotărâre de Guvern este publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, la rubrica Transparență.

transmite Ministerul Finanțelor

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate