Programele guvernamentale „cornul si laptele” si „mere in scoli”

0

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor este institutia guvernamentala cu atributii in verificarea modului de aplicare a prevederilor OUG 96/2002 privind acordarea de produse lactate si de panificatie pentru copiii prescolari din gradinite de stat cu program normal si elevii din invatamantul de stat primar si gimnazial, precum si a prevederilor OUG 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe in scoli.

In perioada 1 noiembrie – 21 decembrie 2010, la nivelul CJPC Neamt au fost desfasurate un numar de 19 actiuni de verificare, la 10 scoli, 5 gradinite si 4 distribuitori..

Produsele verificate, cu ocazia controalelor efectuate la scoli si gradinite, au fost: batoane/ cornuri a 80g , biscuiti pachete a 44g ,lapte UHT 1,8% grasime a 200ml, iaurt natural 1,4% grasime a 135g, lapte batut 2% grasime a 200g, branza topita a 35g si crema de branza a 35g.

Nu s-au constatat produse care sa nu corespunda din punct de vedere al gradului de prospetime sau al calitatii sau produse distribuite in afara datei limita de consum, respectiv a datei durabilitatii minimale stabilite de producator.

Crema Juniorul ambalata in caserole a 35g, are inscrise specificatiile obligatorii, dar acestea sunt greu lizibile, fiind de culoare alba pe fond galben. Deficienta a fost insusita de producator, urmand a fi remediata.

Nu s-au constatat cazuri de nerespectare a graficului de distributie (zilnic, bisaptamanal sau saptamanal) la scolile si gradinitele verificate.

Produsele sunt pastrate in spatii distincte, special amenjate si se respecta temperaturile de pastrare prescrise de producatori.

Cu ocazia controalelor efectuate in scoli, in perioada 02-16.12.2010, s-a constatat ca merele erau ambalate cate 20 bucati/ ambalaj, nefiind posibila numărarea cu uşurinţă a merelor, iar pe eticheta aplicata pe ambalaj nu sunt mentionate denumirea soiului si lotul. S-a extins controlul la distribuitor si deficientele au fost remediate.

Stiri Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate