PROGRAM SOCIALIST DE GUVERNARE – masuri urgente pentru redresarea economica si sociala a Romaniei –

3

Despre situatia economica, sociala si politica a tarii se vorbeste foarte mult, fiecare intelegand sa se pozitioneze in functie de interesele si nevoile care-l apasa, dar si de gradul de intelegere a adevaratei situatii in care se gaseste Romania ca urmare a politicilor capitaliste promovate in ultimii 22 de ani.
Proteste si revendicari intalnim la tot pasul. Mai putin un proiect viabil de rezolvare a situatiei dezastruase in care ne aflam cu totii si chiar tragice in care se afla peste 50% din populatia tarii. Se mai poate face ceva pentru redresarea Romaniei? Multi spun ca nu. Noi spunem ca da, dar numai prin aplicarea unui PROGRAM SOCIALIST DE GUVERNARE.

Ca urmare, prezentam numai cateva puncte obligatorii pe care ar trebui sa le cuprinda un asemenea PROGRAM SOCIALIST DE GUVERNARE

1. STOP ORICAREI FORME DE PRIVATIZARE a intreprinderilor de stat, a serviciilor publice si a bogatiilor solului si subsolului romanesc.Orice intreprinzator are toata libertatea sa infiinteze o activitate privata, dar prin contributia materiala si financiara personala si nu prin insusirea frauduloasa a patrimoniului public si a fondurilor financiare ale statului.
‘’PRIVATIZAREA UCIDE” Asa scria pe unele pancarde purtate de protestatarii din piata.
PRIVATIZAREA HIDROCENTRALELOR, PRIVATIZAREA ZACAMINTELOR AURIFERE SI MINIERE, PRIVATIZAREA INTREPRINDERILOR STRATEGICE sau a SERVICIILOR PUBLICE sunt PRIVATIZARI CRIMINALE.

2. INVENTARIEREA TUTUROR PROPRIETATILOR STATULUI, punerea lor in valoare si interzicerea oricarei instrainari. Statul mai are, inca, foarte multe proprietati (terenuri, paduri, locuinte, spatii comerciale si spatii ale institutiilor publice, intreprinderi etc.) care sunt lasate in paragina si in uitare, pentru ca, la momentul potrivit, unul sau altul din mafia aflata la putere sa si le insuseasca.

3. ABANDONAREA POLITICILOR DE PARTENERIAT PUBLIC PRIVAT. Cei alesi, prin vot, in administratia locala si centrala, guvernantii si conducatorii institutiilor publice si ai intreprinderilor de stat sunt platiti din banii contribuabililor cu obligatia de a administra in mod eficient si transparent patrimoniul public si privat al statului in folosul cetateanului. Parteneriatele, mult mediatizate, nu sunt altceva decat un mijloc de a oferi clientelei politice posibilitatea de a dezvolta o relatie prin care statul sa asigure partea materiala si financiara, iar ea (partea privata) sa ia numai profitul. Altfel spus, statul, adica noi, sa suporte toate cheltuielile si privatul sa-si insuseasca tot profitul.

4. ABANDONARE COTEI UNICE DE IMPOZITARE si trecerea la IMPOZITAREA PROGRESIVA. Avand in vedere ca marile venituri sunt obtinute ca urmare a unor conjuncturi economice, sociale si, in special, politice, impozitul progresiv este cea mai echitabila si morala forma de impozitare prin faptul ca aceasta reintoarce catre marea masa a contribuabililor o parte din pierderile pricinuite de aceiasi factori economici, sociali sau politici. Astfel spus, cota de impozitare creste odata cu marirea veniturilor.

5. SUPRATAXAREA PROPRIETATILOR PARAZITARE si reintroducerea lor in circuitul public. Prin proprietate parazitara se intelege orice tip de proprietate scoasa din circuitul economic si social. Proprietati parazitare se gasesc in sectorul industrial (marile intreprinderi au fost nu numai insusite in mod fraudulos, dar, in cea mai mare parte a lor, au fost si scoase din circuitul productiv), in agricultura (milioane de hectare de pamant au fost cumparate, la preturi derizorii, si lasate nelucrate, ba, mai mult, primind si subventii aferente de la stat), spatii locative si comerciale achizitionate in scop speculativ si ramase nefolosite ca urmare a caderii pietei. Toate aceste imobile au fost realizate cu multe eforturi de poporul roman si ele trebuie sa fie folosite in beneficiul lui.

6. TAXA PE VALOARE ADAUGATA DIFERENTIATA: marfurile, bunurile si serviciile de lux sa fie suprataxate si marfurile si serviciile de stricta necesitate sa fie subtaxate sau chiar scutite de TVA. In randul marfurilor de stricta necesitate intra in primul rand, medicamentele si produsele alimentare

7. INVATAMANT DE STAT DE CALITATE SI GRATUIT. Se spune ca nu sunt bani suficienti pentru invatamant, dar sume importante sunt cheltuite pentru: manuale alternative care sunt extrem de costisitoare si, in acelasi timp, daunatoare in privinta calitatii procesului educativ, investitii fabuloase, unele dintre ele lasate nefolosite pentru ca, intre timp, si-au pierdut obiectul pentru care au fost construite sau sunt executate necorespunzator si altele, dupa ce s-au cheltuit mare parte din fondurile alocate, din diferite motive, au fost abandonate si lasate neterminate; achizitii de bunuri si materiale, de cele mai multe ori, in mod netransparent si pagubos pentru buget etc.

8. ASISTENTA MEDICALA DE CALITATE SI GRATUITA. Atitudinea guvernantilor fata de sistemul de asistenta medicala este criminala. Bani alocati Ministerului Sanatatii ajung ca, prin tot felul de escrocherii financiare si intermedieri frauduloase, in loc sa fie folositi pentru asigurarea sanatatii fiecarui cetatean, se duc la mafia prospera care s-a format in jurul celor care se afla la putere.
Statul are obligatia sa asigure asistenta medicala pentru fiecare cetatean.
Pentru franarea cresterii preturilor la medicamente si mentinerea lor in limite rezonabile si accesibile pentru pacienti, statul are obligatia sa se implice in fabricarea acestora si, pana atunci, este obligatoriu reinfiintarea FARMACIILOR DE STAT prin care sa se faca aprovizionarea cu medicamente a unitatilor spitalicesti ale statului si a unei retele publice de farmacii la nivelul comunitatilor care sa deserveasca populatia, eliminand orice intermediar. In felul acesta, poporul roman nu va mai fi la mana farmaciilor private si a producatorilor de medicamente private care, in dorinta lor de a obtine profituri uriase, in afara maririi preturilor, n-au facut nimic, dar pentru acest profit sunt in stare sa calce pe cadavre.

9. Dezvoltarea FONDULUI LOCATIV AL STATULUI prin care sa se asigure o locuinta decenta fiecarei familii. Preturile locuintelor au atins valori incomensurabile ca urmare a practicarii unor profituri astronomice, fapt pentru care STATUL are obligatia sa se implice in constructia de locuinte si sa asigure conditii de locuit pentru fiecare familie. Intreprinderile de stat pot sa scada pretul locuintelor la sfertul celor practicate in aceste zile.

10 Infiintarea CONSILIULUI NATIONAL DE PLANIFICARE. Niciodata nu se poate construi ceva fara o minima planificare. Haosul si apele tulburi reprezinta raiul pe pamant pentru hoti. Din pacate, Hotii conduc destinele Romaniei dupa ’89 si, tocmai de aceea, sunt cei mai mari dusmani ai planificarii.

11 Infiintarea AUTORITATII NATIONALE PENTRU CONTROLUL AVERILOR. Autoritatea Nationala de Integritate este o institutie nascuta de clasa politica, menita sa acopere si sa legalizeze toate actele de obtinere ilicita a averilor. Autoritatea Nationala pentru Controlul Averilor are obligatia sa vegheze asupra legalitatii obtinerii averilor de fiecare cetatean.

12 CONFISCAREA AVERILOR dobandite prin jefuirea avutului public si prin privatizari frauduloase.

13 STOP RETROCEDARILOR fictive. Verificarea tuturor improprietaririlor postdecembriste si, acolo unde se constata ca au fost facute cu incalcarea legii, proprietatea trece in patrimonial statului, iar cei care se fac vinovati, falsii proprietari impreuna cu reprezentantii administratiilor locale sau centrale care au facut improprietarirea vor fi obligati sa plateasca toate pierderile materiale si financiare provocate prin instrainarea proprietatii respective si vor raspunde penal pentru ilegalitatile comise.

14 In 1989, NOI, ROMANII, ERAM PROPRIETARI. Prin tot felul de escrocherii juridice si financiare, dupa 1989, POPORUL ROMAN A FOST EXPROPRIAT. Intreprinderi in care lucrau peste 8 milioane de romani, blocurile in care erau peste 3 milioane de locuinte, spatiile comerciale, scolile, spitalele, casele de cultura si caminele culturale, tot ce s-a construit timp de 40 de ani, dar si bogatiile solului si subsolului au fost proprietatea noastra, a romanilor.POPORUL TREBUIE SA-SI RECASTIGE DREPTURILE LEGITIME DE PROPRIETATE. Aceasta va fi adevarata RESTITUTIO IN INTEGRUM.

15 IMPLICAREA STATULUI IN ECONOMIE. Statul va asigura planificarea strategica a activitatii economice, va reglementa si coordona activitatea economica, va fi un important actor economic si va detine in propietate, administrare si exploatare toate resursele naturale ale tarii si ramurile strategice ale economiei. Statul este singura entitate care, prin implicarea in economie, poate aduce echilibrul si dezvoltarea economica si sociala.

16 Statul poate si are obligatia sa creeze cel putin 2 MILIOANE DE LOCURI DE MUNCA prin intreprinderi si alte activitati economice ale statului. Desfiintarea milioanelor de locuri de munca existente in Romania a fost, dupa 1989, fara intrerupere, politica de stat. Partidul Alianta Socialista considera ca, in timp ce sectorul privat e bine sa fie lasat sa se dezvolte liber si in conditii concurentiale de piata, Statul are obligatia de a asigura tot ceea ce are nevoie piata pentru a fi tinuta in echilibru. Prima masura care trebuie sa o ia statul este aceea de reocupare a pietei interne. Reocuparea a cel putin 50% din piata de desfacere a Romaniei poate genera infiintarea a milioane de locuri de munca in agricultura, industria alimentara, de industrializare si prelucrare a produselor agricole, industria de prelucrare a plantelor tehnice, industria de prelucrare superioara a lemnului, industria usoara, industria chimica, a constructiilor de masini, industria miniera prin care, statul, sa exploateze in mod rational bogatiile solului si subsolului, industria de medicamente etc.

17 TRANSPARENTA IN ACTELE PUBLICE care tin de administrarea proprietatilor statului. Este inadmisibil ca guvernantii nostri sa instraineze parti din proprietatea statului, adica din propietatea noastra a tuturor, in baza unor contracte cu articole confidentiale. Noi, romanii, platim, dar nu trebuie sa stim pe ce dam banii?

18 RESPONSABILIZAREA ACTULUI DE CONDUCERE la toate nivelurile, de la seful unui birou public pana la presedintele tarii, prin tragerea la raspundere materiala si penala pentru toate faptele legate de postul pe care il ocupa.

19 RESPONSABILIZAREA ADMINISTRATIEI PUBLICE prin tragerea la raspundere materiala a celor care nu se achita de obligatiile de serviciu.

20 INTERZICEREA CONTRACTARII DE IMPRUMUTURI EXTERNE de catre primarii si consilii judetene. In ultimile doua decenii, tot mai multe primarii si consilii judetene, pentru realizarea unor obiective, de cele mai multe ori electorale, au contractat imprumuturi externe. Cei mai multi edili au fost indepartati de la conducerea acestor comunitati, dar obligatiile contractate au ramas in raspunderea generatiilor viitoare.

21 ELIMINAREA PRIVILEGIILOR DE RANG SI DE AVERE.

22 SPORIREA PEDEPSELOR pentru cei ce savarsesc o fapta ilegala din pozitia de responsabil al aplicari legii in acel domeniu.

23 SCHIMBAREA UNEI BUNE PARTI DIN ACTUALA LEGISLATIE care se dovedeste a fi extrem de stufoasa, confuza si ambigua in exprimare, generatoare de coruptie si de criza financiara, economica si sociala; extrem de favorabila celor cu venituri mari si foarte mari etc.

24 RETRAGEREA TRUPELOR ROMÂNE de pe orice teatru de razboi din lume.

25 NU, APARTENENTEI ROMANIEI LA NATO.

26 NU, AMPLASARII IN ROMANIA a elementelor din scutul de aparare anti-racheta, care nu aduce securitate ci creste gradul de insecuritate.

27 NU, comertului cu droguri si carne vie.

28 NU, comertului cu arme letale.

29 ADUCEREA IN FATA INSTANTELOR DE JUDECATA a celor care se fac vinovati de distrugerea economiei nationale, de tradare si genocid.

Sunt numai cateva puncte, obligatorii, care pot duce la insanatosirea vietii publice si la crearea resurselor financiare necesare pentru cresterea salariilor, cresterea si asigurarea acordarii pensiilor, cresterea alocatiilor pentru copii, micsorarea preturilor la alimente, medicamente, energie, gaze, combustibil, servicii publice si cheltuieli de intretinere, reducerea numarului de taxe si impozite, sporirea capacitatii de interventie in cazul unor inevitabile calamitati naturale, siguranta asigurarii unui trai decent, recastigarea demnitatii in lume si a mandriei de a fi roman, recastigarea adevaratei libertati, instaurarea adevaratei democratii (forma de guvernare organizata pe temeiul principiului potrivit caruia puterea apartine poporului) in Romania.

Astfel, orice protest sau manifestare ramane fara obiect, dar si orice promisiune electorala ramane numai o vorba goala.

Care este cel mai puternic aliat al nostru care ne da forta si speranta ca vom reusi? ADEVARUL!

Suntem singura forta politica din Romania care nu ne temem de ADEVAR, indiferent care ar fi el.

PARTIDUL ALIANTA SOCIALISTA

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. nationalistu` spune

    Cine poate face toate astea decat un partid nationalist.Tot ce spuneti voi aici are astfel de caracter. Cum poate o tara a carui guvern cum este si cel de astazi,sta in genunchi in fata FMI,BM,CE si altele,sa ia asemenea masuri? Si cum niciodata nu vom avea guvernare nationalista care sa ajunga chiar si la nationalizari,indraznesc sa spun ca nimic din ceea ce propuneti nu are cum sa se puna in practica.Cine nu-si da seama ca suntem sub ocupatie straina al carei scop este jefuirea noastra insemna ca-si merita soarta.

  2. Bufnita de Neamt spune

    „Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe politice.”(Corneliu Zelea Codreanu)

  3. Bufnita de Neamt spune

    Dispareti in negura istoriei. Ati adus stalinismul in Romania. Muriti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate