Program cu publicul în două schimburi și în weekend, la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț

3

Activitatea de lucru cu publicul pentru înregistrarea cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple, electronice/temporare la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț se extinde, începând cu data de 10 martie 2022.

Conform unui ordin emis de către prefectul Vasile-Adrian Niță, activitatea la Pașapoarte va fi efectuată în schimburi, respectiv schimbul I, în intervalul orar 08.00 – 16.00 (trei ghișee), și schimbul II, în intervalul orar 16.00 – 20.00 (un ghișeu). Pentru soluționarea situațiilor deosebite, funcționează un ghișeu nou, cu program 8.00 – 16.00. Eliberarea documentelor se va face în intervalul 8.00 – 16.00, la un al patrulea ghișeu, de luni până vineri.

Tot ca noutate, începând de pe 12 martie, în fiecare sâmbătă vor fi deschise două ghișee programări pentru procesare, între orele 8.00 – 16.00. Dacă situația va impune, prin ordin al prefectului se va dispune deschiderea unui ghișeu și în zilele de duminică, între 8.00 și 16.00.

În funcție de numărul solicitărilor înregistrate pentru eliberarea pașapoartelor simple din zilele lucrătoare, pentru sporirea capacității operaționale a Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț se va asigura înregistrarea și soluționarea cererilor în zilele de sâmbătă și, dacă situația o cere, duminică, în intervalul orar 8.00 – 16.00, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Activitățile de relații cu publicul privind eliberarea pașapoartelor simple, electronice/temporare, eliberarea adeverințelor/dovezilor de liberă circulație, reglementarea situației juridice privind exercitarea dreptului de liberă circulație în străinătate, se desfășoară în intervalul orar 08.00 – 16.00, în fiecare zi lucrătoare“, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niță.

Ca urmare a măririi programului de lucru, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț va putea soluționa 648 cereri/săptămână, ceea ce înseamnă aproximativ 2.600 cereri pe lună. Înainte de extinderea programului se soluționau aproximativ 374 cereri/săptămână și 1.500 cereri/lună.

Tot în scopul fluidizării activității instituției, s-a aprobat o notă-raport prin care s-a dispus suspendarea concediilor de odihnă pentru restul lunii martie, în cazul tuturor angajaților aflați în această situație. De asemenea, se reduc activitățile neesențiale și tot personalul de la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț asigură activitatea de relații cu publicul.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. MOLDOVIANU EDI GABRIEL spune

  Oniceni

 2. Citizen spune

  Pai și site-ul de programare când devine funcțional? Sau tre sa vină vitele la rand la staul?

  1. Andy spune

   Pt unele judete merge, insa pt Bc e full, ca am sunat eu ieri, iar pt Nt, nu se stie exact, pt ca duduia aia de la informatii de azi, 15-03, e repezita rau, frate, si iti zice doar : ”puteti veni joi dimineata sau vineri dimineata, apoi iti spune o zi buna, la revedere” si iti inchide telefonul in nas, nemaiapucand sa zici nimic, iar de cele mai multe ori, nici nu se raspunde la telefon acolo asa ca…nu stiu ce serviciu se face acolo la telefon dar…e JALE cu ei, JALE !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate