Profesorii ies în stradă, în Piatra-Neamț. Vor picheta sediul Prefecturii

3

Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învățământ și Cercetare Științifică Neamț anunță că astăzi, între 13 și 14, cadrele didactice vor picheta sediul Prefecturii din Piatra-Neamț în semn de protest față de prevederea legală prin care este atribuită Consiliilor de Administrație din unitățile de învățământ responsabilitatea de a decide dacă testarea cu teste rapide antigen non-invazive, din proba de salivă, pentru diagnosticarea infecției cu noul coronavirul a elevilor, se efectuează în unitatea de învățământ sau la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal.

Sindicatele precizează că s-a impus obligația de a realiza testarea elevilor în unitățile de învățământ, fără a se avea în vedere că asemenea atribuții nu sunt prevăzute în fișa postului niciunui salariat din învățământ, fără a se asigura echipamente de protecție absolut necesare și fără a se ține cont că această testare afectează grav procesul instructiv – educativ, având în vedere intervalul de timp necesar pentru aplicarea acestei proceduri tuturor elevilor dintr-o unitate.

De asemenea, cadrele didactice sunt nemulțumite și de faptul că nu s-a aplicat creșterea salarială, prevăzută de Legea 153/2017.

Acuzațiile domnului ministru Cseke Attila-Zoltan, referitoare la fuga de răspundere a „pedagogilor”, ne determină să îi reamintim acestuia că, în ultimii ani, Guvernul României a fugit de răspunderea care îi revedea, conform Legii cadru de salarizare, față de personalul didactic, amânând acordarea majorărilor salariale prevăzute de lege!

Înainte de a acuza o categorie socio-profesională că fuge de răspundere, ar trebui ca guvernanții să își analizeze propriul comportament din ultimii ani! Mai mult, încă înainte de semnarea Instrucțiunii, am atras atenția că testarea nu se poate realiza la nivelul unităților de învățământ – în forma propusă – deoarece va afecta semnificativ desfășurarea procesului instructiv- educativ, cel care este în responsabilitatea unităților de învățământ.

Toate aceste măsuri au fost dispuse cu ignorarea reprezentanților salariaților, părinților și elevilor! De asemenea, ele nu au făcut decât să creeze o prăpastie între vaccinați și nevaccinați, respectiv părinți, elevi, pe de o parte, și angajații din învățământ, pe de altă parte.”, se transmite într-un comunicat comun FSLI si FSE SPIRU HARET.

3 Comentarii
  1. Gica spune

    Oricum sănătatea copiilor este afectata de cursurile on-line . Ii mai înnebunesc și cu testele astea. Dar sunt și mulți profesori care preferă sistemul electronic de predare. Munca mai puțină e caracterisrica bugetarilor. Ce dacă nu știu sa citească sau nu trec bacul? Timpul trece leafa merge? Dacă vor sa facă școală sa vina la pregătire. Au un chef de muncă ceva de necrezut.

  2. jana ionescu spune

    Eu nu o sa-mi las copilul sa faca nici un test de nici un fel. Cand copilul e racit niciodata nu-l trimit la scoala. Asta faceam si inainte. Sunt multe imtrebari . Stim si noi ca testele sunt imprecise, ele doar imbogatesc pe unii si sunt platite din banii nostri. Si pana cand sa imi testez copilul ? Cat o sa tina nebunia asta ? Si cine raspunde pt.psihicul copilului meu ? Nu credeti ca testarile astea afecteaza sanatatea mintala a copiilor ? Si daca copilul meu a racit si are muci , si o sa iasa pozitiv la test , sa fie inchis in casa ,si noi impreuna cu el si sa aratam ca niste ciumati pt.o simpla raceala ? Nu sunt de acord cu nici o testare la copil ,nici la scoala si nici acasa .

  3. Onelian spune

    Politicul nu are ce cauta in actul si stiinta medicala.Au inceput toti politicieni sa se dea a totstiutori la orice ….., ei majoritatea sant tufe de venetia nu au facut nimic in viata lor…….., nu au legat doua ate si vin si se afiseaza la tv.ca tot stiutori si majoritatea cand deschid gura miroase urat de tot.Sa faca legi pentru popor nu pentru ei si sa nu isi bag nasul unde is afoni .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate