Profesor de istorie din Neamț, despre semnificația Zilei de 9 Mai

1

În data de 9 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Europei. Tot astăzi, 9 mai, sunt celebrate Ziua Independenţei de Stat a României și Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.

Un mesaj pertinent despre semnificația acestei zile ne este oferit de doamna Elena Preda, prof. de istorie și inspector de specialitate în cadrul ISJ Neamț.

O concluzie cu privire la discuțiile privind semnificațiile zilei de 9 Mai. Este nefiresc să crezi că, dacă sărbătorești Ziua Europei, neglijezi Ziua Independenței! Cât despre Ziua Victoriei..fiecare poate avea o opinie, depinde de perspectiva personală.
Ai decis ce vrei să fii, nu-i așa? Ești român în Europa, fii recunoscător de două ori, o dată strămoșilor tăi care ți-au dăruit INDEPENDENȚA, și a doua oară, fii recunoscător EUROPEI, că te-a pus la locul cuvenit, pe harta unde erai de multă vreme, geografic!
Cu privire la locul ce ți se cuvine, Țara Mea, acest loc s-a câștigat greu și se menține și mai greu, știi asta. Se menține datorită românilor tăi adevărați, datorită originalității tale și în urma sutelor de negocieri! Așadar, îți urez ție, țara mea, să rămâi independentă și să-ți educi poporul în acest sens.
Alături de tine, stăm noi, profesorii, am stat mereu și așa vom face și acum. Suntem datori să facem acest lucru deoarece aceasta este menirea noastră,
În concluzie, FII RECUNOSCĂTOR, pentru ce ai primit ca moștenire istorică, FII DESTOINIC să păstrezi ce ai și să înmulțești!
”, a scris doamna prof. Elena Preda pe pagina sa de socializare .

La mulți ani, nemțeni!, La mulți ani, România!, La mulți ani, Europa!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Mariana Fluerasu spune

    RESPECT!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate