Prof. univ. dr. em. Constantin Rusu, numit Cetățean de Onoare al municipiului Piatra-Neamț

Primarul Dragoș Chitic i-a înmânat astăzi Diploma de Cetățean de Onoare al municipiului Piatra-Neamț domnului Prof. univ. dr. em. Constantin Rusu, personalitate științifică marcantă prin contribuțiile sale, recunoscute în domeniul învățământului geografic, dar și al cercetării științifice din România, în prezent cercetător științific la Filiala Iași a Academiei Române, Profesor Emeritus și profesor universitar la Departamentul de Geografie / Facultatea de Geografie și Geologie / Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Prof. univ. dr. em. Constantin Rusu a primit tiltul de Cetățean de Onoare al Municipiului Piatra-Neamț în ședința Consiliului Local Piatra-Neamț din data de 24 octombrie 2019 la inițiativa grupului de consilieri PNL și este prezent zilele astea în Piatra-Neamț pentru că participă la festivitățile ocazionate de împlinirea a 150 de ani de atestare documentară a Colegiului Național „Petru Rareș”, al cărui elev a fost.”, transmite Primăria Piatra-Neamț.

Născut în comuna Gârcina, satul Cuejdi, a absolvit Şcoala generală nr. 4 Piatra-Neamț (1965) și Liceul Petru Rareş Piatra-Neamţ (1969, anul Centenarului liceului), apoi Facultatea de Biologie, Geografie şi Geologie a Universității Alexandru Ioan Cuza Iaşi (1973). Din 1973 până în 1990 a activat în cercetare, inițial la Stațiunea Stejarul din Pângărați (până în 1984), ulterior la Centrul de Ştiinţe Sociale al Universităţii ieşene și la Filiala lași a Academiei Române (1990-1991). Din 1991 a parcurs toate treptele carierei universitare şi a devenit Doctor în Geografie şi Profesor universitar.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate