Produse inventate de persoane diferite în acelaşi timp

0

Se pare că marile minţi gândesc la fel. Când Johann Vaaler şi-a patentat agrafa de birou în 1901, existau deja modele similare care aparţineau lui William Middlebrook şi Cornelius Brosnan. Lui Vaaler i s-a recunoscut meritul inveţiei deoarece desenele sale erau concepute încă din 1899.

În 1669 principiile calculului diferenţial au fost determinate de Sir Isaac Newton în Anglia şi de Gottfried Wilhelm Leibniz în Germania în acelaşi timp.

Elisha Gray a inventat primul instrument muzical electronic. A descoperit accidental cum poate controla sunetul unui circuit electromagnetic, inventând primul oscilator care emitea o notă muzicală. În acelaşi timp, Bell în anul 1874 a proiectat o Harpă Electromagnetică experimentală pentru transmiterea sunetului prin telefon, utilizând o tehnologie similară cu cea a lui Gray.

În 1926 în Scoţia, John Logie Baird a conceput o maşinărie care transmitea imagini în mişcare utilizând tehnologia radio, numind-o televizor. S-a bazat pe o idee din 1884 a germanului Paul Nipkow. În acelaşi timp, Philo Fansworth populariza în San Francisco conceptul său de televiziune.

Marile invenţii nu au adus doar un beneficiu în mărirea gradului de confort, ci şi o creştere economică semnificativă. În anii 1400 venitul global se ridica cu numai 0.1% pe an. Astăzi creşte cu 5% anual. Începând cu anii ’90 companiile au investit mult mai mult în telecomunicaţii decât în echipamentele industriale, agricole, de minerit sau construcţii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate