Procurorii anticorupție lovesc din nou Serviciul de Ambulanță Județean Neamț

3

De foarte multă vreme circulau zvonuri privind angajările de la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț, însă toată lumea se făcea că nu vede și nu aude nimic. Din păcate pentru cei care organizau „concursurile” dar și pentru cei care le promovau (cu ajutorul sumelor, nu al creierului), procurorii Direcției Generale Anticorupție au intrat pe fir și le-au cam stricat treburile.

Nici nu știm, e de râs sau de plâns? Cert este că, în acest ritm, în curând vom suna la ambulanță să cerem ajutor și nu va fi nimeni disponibil să ne salveze, pentru că angajații SAJ vor fi după gratii. Totuși, parcă mai bine nu vine nimeni decât să vină vreun angajat care nu își merită locul.

„În cauza mediatizată prin comunicatele 448/VIII/3 din 20 mai 2022, 500/VIII/3 din 27 mai 2022 și 512/VIII/3 din 3 iunie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus extinderea urmăririi penale pentru infracțiuni de corupție, față de alte 15 persoane și față de managerul general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț pentru alte infracțiuni față de cele deja mediatizate, după cum urmează :

MORENCIU DAN DORIN, la data faptei manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată,

ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA, asistent-șef în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată,

ANDRONACHE GLADIOR, ambulanțier în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată,

DOARBEȘ IONUȚ, angajat în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită,

RASCARACHE IOANA-CĂTĂLINA, IACOB ANA-MARIA, AFLOAREI PETRONELA LARISA, ALEXA DANIELA, CIUBOTARU ALEXANDRA-ANDREEA, MATEI NECULAI VICTOR, persoană fizică (soția unuia dintre candidați), VRÎNCEANU MIHAI SEBASTIAN, FARAON IONEL, NEACȘU PETRU, JIGĂU CIPRIAN CONSTANTIN și ROȘU MARIUS, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 02 – 17 mai 2022, managerul general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul suspecților Rozoschi Maria Luminița, Andronache Gladior și Doarbeș Ionuț, ar fi pretins și primit de la ceilalți 12 suspecți câte 4.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată în instituția mai sus menționată.

Suma totală de 48.000 euro solicitată în condițiile de mai sus ar fi fost remisă inculpatului Morenciu Dan Dorin de către suspecții Rozoschi Maria Luminița și Andronache Gladior în data de 17 mai 2022, în interiorul unei pensiuni din municipiul Piatra Neamț.

Suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

          Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

          Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”

                       BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DGA

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Mircea spune

    ,,Mai Bine Nu vine Nimeni ,decât unul , una care Nu și cunoaște locul ! ,, DA Știți că sunt ,care au fost Vânzători in Piața Centrala și după , avem Surpriza. săi vedem pe Ambulanță ori și SMURD și Acolo , sunt Pompieri care au Specializare in lupta cu flăcările , pilotat Barca de Salvare, Șenilata etc mai Puțin Medicina .Ei de Fapt. venind Strict pentru Transport , de la Domiciliu la Spital și Aici e o Problema ! Daca Știi că un Spital Nu are Secție de Specialitate , duci Pacientul , îl lași acolo zicând că se Ocupă ,Cei de la UPU , care Te țin un Timp , după care Apel pentru alta Ambulanță care să Te ducă la SJU , Iași funcție de Gravitatea Cazului . La cat e Carburantul in Prezent. mai Renteaza Curse Lungi de 30 minute ?

  2. Mihai spune

    La privat dacă îți cere ceva ce nu îți place o dată de două ori îți iei catrafusele și pleci dar la stat dacă ai dat șpagă stai acolo că nu ai încotro ce e bun merge vechimea sigur la privat afli cînd te apropii de pensie

  3. Onelian spune

    Asa se lucreaza peste tot ,doar cu spagi nemsuguri si aranjamente si uite asa ajung toti ciumeti si habarnisti pe posturi neavand habar de multe ori ce au in fisa postului.Si uite asa se duce tara in prapastie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate