Problema creditelor

0

Prefectul judeţului, Mihai Archip, împreună cu inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Aurelian Vasea Şoric, s-au întâlnit pe 8 octombrie a.c.,  cu directorii filialelor judeţene ale băncilor comerciale.

Scopul întâlnirii l-a constituit identificarea de soluţii pentru reevaluarea costurilor totale ale creditelor, amânarea sau reducerea frecvenţei plăţilor (rate şi dobânzi aferente creditului), ori reeşalonarea sau refinanţarea creditelor în raport cu veniturile actuale ale salariaţilor şi în concordanţă cu reglementările interne ale băncilor.

Prin măsurile de austeritate aplicate în această perioadă de criză, angajaţii ministerului nostru ,ca de altfel toţii bugetarii, au în acest moment veniturile mult diminuate ceea ce generează  sarcini financiare lunare ale bugetului propriu, greu de suportat. Una din acestea ar fi achitarea împrumuturilor bancare contractate. De aceea ne-am gândit să venim în sprijinul salariaţilor şi să găsim împreună soluţii, pentru că sunt convins că nici băncile nu doresc să se înregistreze cu credite neperformante sau cu restanţe la plată. Aşadar consider că interesul este de ambele părţi” a spus în deschidere prefectul Mihai Archip.

La rândul său, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie a subliniat necesitatea acordării acestui sprijin salariaţilor care „până la urmă reprezintă un grup profesional ca oricare altul, care a contractat credite şi care în momentul prezent au ajuns la un grad de îndatorare foarte mare, de 70% până la peste 100%, din cauza conjucturii defavorabile. Poliţiştii sunt oameni corecţi care doresc să-şi achite datoriile de aceea ne-am gândit să venim în sprijinul lor, cu ajutorul dumneavoastră”.

Reprezentanţii băncilor au prezentat ca soluţii posibile de sprijin : refinanţarea şi restructurarea creditelor în condiţii mai avantajoase, majorarea perioadei de creditare şi scăderea ratelor lunare sau chiar stoparea plăţilor pe o perioadă cuprinsă între 3 şi 6 luni.  Aceştia au solicitat ca, fiecare din cei aflaţi în situaţia de a nu suporta sarcina lunară de plată, să se adreseze personal băncilor la care au contractat împrumutul pentru că, fiecare contract are particularităţile lui.

La finalul întâlnirii prefectul a mulţumit celor prezenţi pentru participare la întâlnire şi a concluzionat că „chiar şi numai prin faptul că am discutat faţă în faţă şi am aflat soluţiile este un câştig reciproc, comunicarea stând la baza rezolvării tuturor problemelor”.

Daniela Savu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate