Prins in flagrant in timp ce rupea afise electorale

0

În ziua de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 10.00, polițisti din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Sagna, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-au prins în flagrant pe T. Vasile, de 54 de ani, din comuna Stănița, județul Neamț, în timp ce distrugea două afise cu mesaje electorale, amplasate pe avizierul din satul Chicerea, comuna Stănița, județul Neamț.

Polițistii au luat măsura sancționării contravenționale, bărbatul fiind amendat cu 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2008.

Informații suplimentare

Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților si a Senatului stabileste sancțiuni de natură penală si contravențională pentru încălcarea prevederilor electorale.

Constituie contravenții distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afisate sau a oricăror alte afise ori anunțuri de propagandă electorală tipărite (amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei); continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum si sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale sau un candidat independent (amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei).

Constituie infracțiuni: promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de către alegător, în acelasi scop, si se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani; fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot ori de a vota de două sau mai multe ori în ziua alegerilor se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

În scopul informării cetățenilor asupra prevederilor legale si sancțiunilor în cazul încălcării legii electorale, în perioada 9 noiembrie – 9 decembrie 2012, Ministerul Administrației si Internelor desfăsoară, Campania de prevenire si informare sub sloganul „Tu decizi! Votează legal!”.

În județul Neamț, structurile teritoriale ale Ministerul Administrației si Internelor – polițisti, jandarmi, lucrători ISU, reprezentanți ai Instituției Prefectului – derulează acțiuni în cadrul cărora sunt distribuiți 12.000 de fluturasi ce conțin mesajele campaniei. De asemenea, în locuri de maximă vizibilitate pentru publicul larg, vor fi postate 1.200 de afise cu informații despre campanie.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate