Principala cauza de deces din Romania, aproape imposibil de prevenit la Neamt

0

Principalele cauze de deces in Romania, cu o frecventa de peste 60% sunt afectiunile cardio-vasculare. La Neamt tot ni se arunca praf in ochi cu diverse chestii inaugurate pe la spitale, dar se trece sub tacere cea mai mare problema care duce la decesul celor mai multi nemteni si aici ne referim la bolile cardio-vasculare.
La policlinica din Piatra Neamt unde sunt deserviti atat locuitorii din oras cat si toate comunele dimprejur si toata Valea Muntelui este aproape imposibil sa poti sa iti faci un consult cardio deoarece daca te duci  azi la prima ora la policlinica ti se va spune ca trebuie sa vii luna viitoare pe data de 5 pentru a putea fi programat pentru cealalta luna.
Nu prea intelegem noi cum isi inchipuie cei care manageriaza sistemul de sanatate ca o batrana de 70 de ani de prin nu stiu ce comuna va astepta 2 luni si va face trei drumuri la Piatra Neamt ca sa poata fi consultata.
Aceasta situatie vecina cu atentatul la siguranta nationala se datoreaza lipsei de cadre medicale si a lipsei atractivitatii financiare si profesionale a sistemului de sanatate nemtean.
Ce se intampla in tot acest timp in care noi trebuie sa asteptam luni de zile pentru un banal consult? Nimic. Alesii nostri se cearta intre ei ca nebunii, nimeni nu cauta o solutie de suprasalarizare pentru segmentul cardio pentru a atrage medici, iar cei care vor un consult cardio-vascular pentru ca nu se simt bine au doua variante. Ori trebuie sa fie caz de targa ca sa ajunga la urgenta, ori se suie frumos intr-o masina si merg la Iasi sau in alt oras unde te poti programa cu cateva zile inainte telefonic.
Pana ce se va trezi cineva sa gaseasca o solutie, nemtenii care nu au banii necesari sa se adreseze sectorului privat vor trebui sa … astepte, si din pacate  nu ne referim la afectiuni care pot astepta, ci chiar la principala cauza de deces din Romania.
Explicatiile celor de la policlinica sunt cinice, dar din pacate nici ei nu prea au ce face, poate sa umble putin la atitudine caci reactiile create de prezenta unei echipe de filmare la ora 7 dimineata se pare ca a cam bulversat pe unii lucratori carora, le place sau nu, trebuie sa inteleaga ca sunt platiti din banii nemtenilor si trebuie sa fie la dispozitia lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate