Prin Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ, mai aproape cultura şi civilizaţia din „Ţara Soarelui Răsare”

0

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ şi Editura Polirom Iaşi vă invită marţi, 25 octombrie 2011, ora 17.00, în Sala „Cupola”, la evenimentul lansării unei lucrări de referinţă: „Limba japoneză. Simplu şi eficient”, ediţia a VI-a, cu CD audio, de Neculai Amălinei, apărută la editura Polirom la începutul lunii octombrie 2011.

Gândit ca un prim pas către cunoaşterea unei culturi şi civilizaţii milenare, volumul este destinat deopotrivă elevilor, studenţilor, cadrelor didactice şi autodidacţilor. Conţinutul ediţiilor anterioare a fost revizuit, rezultând un manual practic ce îşi propune o mai uşoară înţelegere a aspectelor de bază ale limbii japoneze. Volumul conţine elementele fundamentale de pronunţie, vocabular şi gramatică, fiind structurat în două părţi, ce cuprind 31 de lecţii de limba japoneză, precum şi o prezentare a modului de scriere în limba japoneză. Pe CD sunt înregistrate textele şi vocabularul din cadrul lecţiilor, în lectura unor nativi japonezi, în vederea însuşirii unei pronunţii corecte şi autentice.

În acelaşi timp, această ediţie conţine şi o secţiune de ideograme japoneze, ce constituie baza pregătirii pentru testul JLPT de limba japoneză (Japanese Language Proficiency Test) care se susţine în România.

Pentru a înlătura ceea ce se numeşte „bariera de limbă”, lecţiile sunt scrise cu caractere latine, rezervându-se fiecăreia un spaţiu pentru grafia specifică japoneză.

Neculai Amălinei este preşedintele asociaţiei Centrul de Studii Japoneze Shogun din Iaşi, traducător, redactor şi editor executiv, iar activitatea sa întru cunoaşterea culturii şi civilizaţiei nipone a însemnat de-a lungul timpului  editarea lucrării „Kanji în 60 de texte”, traducerea şi comentariile la „Cartea celor cinci cercuri – Gorin no Sho” de Miyamoto Musashi, un „Curs practic de Karate Do” şi un „Dicţionar japonez-român de Gagushu Kanji”.

Prin acest nou demers Neculai Amălinei ne oferă, aşadar, cea mai adecvată manieră de învăţare a limbii japoneze de către vorbitorii nativi de limba română.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate