Primul tren suspendat din Coreea de Sud destinat transportului zilnic de călători

0

Pe 21 aprilie, Coreea de Sud va inaugura, în orașul Daegu, primul tren suspendat care va fi folosit pentru transportul zilnic de călători. Această nouă linie, situată la o înălțime de aproximativ 10 metri, acoperă un traseu de aproape 24 de kilometri, și este a patra din lume ca lungime, după două astfel de linii din China și una din Japonia.

Linia are 30 de stații (dispuse din 800 în 800 de metri) și pe ea vor circula 8 trenuri a câte trei vagoane, cu o capacitate minimă fiecare de 265 de pasageri, care vor putea circu04151155-1267207638la cu o viteză de până la 70 de km pe oră.

Trenurile sunt automate și sunt controlate prin radio. Ele sunt nepoluante și sunt mai silențioase, fiind dotate cu roți din cauciuc.

Costurile cu linia suspendată au fost de peste 1,3 miliarde de dolari, 60% din fonduri fiind asigurate de guvernul central de la Seul, iar 40% de autoritățile locale, construcția ei începând în anul 2006.

Sursa: Agerpres

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate