Primarul spune că nu se vinde Baza Hipică. Se vinde, în schimb, stația de plecare a Telegondolei

2

Baza Hipică din Piatra-Neamț nu se vinde, anunță primarul Andrei Carabelea, în contextul unei viitoare ședințe de Consiliu Local în care e pusă în discuție valorificarea Telegondolei. Toate aceste probleme sunt cauzate de insolvența societății Perla Invest.

De la începutul mandatului am făcut tot posibilul pentru a salva și a pune în valoare un simbol al orașului nostru, Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu”. Este un loc de tradiție, cu o lungă istorie în spate și, mai presus de orice, un loc al comunității, al pietrenilor. Și așa va și rămâne.

Am crezut și cred în continuare că Baza Hipică trebuie valorificată atât prin evenimente de amploare din sportul ecvestru prin care Piatra-Neamț să revină pe harta acestui sport nobil, dar și prin alte evenimente care să aducă oamenii împreună într-un loc special pentru orașul nostru. Așa cum am văzut weekend-ul trecut.

În ședința de Consiliu Local de joi avem pe ordinea de zi un proiect prin care stația de plecare a telegondolei va fi inclusă pe lista activelor ce pot fi valorificate, pentru a mări șansele societății Perla Invest de a ieși din procedura de insolvență.

Dacă stația de plecare a telegondolei va fi valorificată, nu vor mai trebui vândute alte imobile, iar primăria va putea să reglementeze cu Perla Invest recuperarea debitelor din activele rămase disponibile, printre care Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu”, instalația de telegondolă, instalația de telescaun și altele.

Stația de plecare a telegondolei este un activ care poate fi fructificat mult mai bine de către un investitor, condiția de vânzare fiind ca Perla Invest să opereze telegondola în continuare ca până acum, în baza unui contract de locațiune.

a declarat primarul Andrei Carabelea
telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. C.Rotaru spune

    De ce nu vând toată telegondola, pentru că cine este proprietarul stației de plecare este de facto proprietarul întregii instalații?

  2. Marius spune

    Bine ca se vinde cea de plecare si ramane la stat statia de sosire. Asa afla mai multa lume cum pleci de la privat si ajungi la stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate