Primarul Sălăgean, totul despre situația spitalului din Bicaz și despre problemele întâmpinate în această perioadă

0

R: Care este situația Spitalului din Bicaz și ce probleme întâmpinați în această perioadă?

Primar Nicolae Sălăgean: Spitalul Orășenesc „Sfântul Ierarh Nicolae” Bicaz, a preluat de la jumătatea lunii martie, o parte din cazurile medicale care nu au mai putut fi tratate la Spitalul Județean Neamț ( deoarece la Piatra Neamț sunt tratați, doar pacienții infectați cu noul coronavirus, Covid 19). În luna aprilie au fost înregistrate câteva îmbolnăviri în rândul doamnelor asistente și infirmiere, însă din fericire, dumnealor s-au vindecat și au revenit la post.
Pentru a preveni și a diminua riscul unor noi infectări, la nivelul spitalului s-au refăcut circuitele medicale și s-au schimbat procedurile de internare. Au fost aduse și amplasate două corturi pentru triajul pacienților iar la intrările în spital au fost montate tuneluri cu dezinfectant.
Astăzi când vorbim, spitalul nostru tratează cazurile medicale în secțiile: unitatea primiri urgențe, pediatrie, interne și îngrijiri paliative. Pentru toată activitatea desfășurată în ultima perioadă, mulțumesc tuturor celor care s-au pus în slujba binelui și a sănătății noastre. În același timp am continuat investițiile în aparatură medicală datorită sprijinului substanțial primit din partea Consiliului Județean Neamț, în valoare de 200 000 lei. Nu in ultimul rând trebuie menționat faptul că au demarat lucrările de reabilitare termică a clădirii spitalului, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 3 milioane de euro.

Sursa: ZiarBicaz.RO

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate