Primarul Dragoș Chitic s-a implicat în remedierea problemei hranei pentru micuții de la „Floare de Colț”

8

Primarul municipiul Piatra-Neamț, Dragoș Chitic a vizitat zilele trecute Grădinița „Floare de Colț”.  În urma celor observate, primarul a tras următoarele concluzii:

„Vreau ca toată lumea să cunoască adevărata situație de acolo. Din punctul meu de vedere a fost un management defectuos. Este o problemă pe care părinții au reclamat-o de la începutul anului școlar și pe care conducerea școlii „Daniela Cuciuc”, de care această grădiniță aparține, nu a tratat-o cu seriozitate. Ea trebuia rezolvată, mai ales că am purtat o discuție (la un anumit moment) și am stabilit procedura prin care rezolvăm această problemă. Cerusem atunci o întâlnire cu Consiliul de Administrație la care să fie prezenți și reprezentanți ai părinților, să decidă care este sistemul pe care îl agrează: folosirea unei firme de catering sau prepararea hranei în cadrul grădiniței. Decizia trebuia să fie transmisă la primărie, să putem acționa în consecință. Firma de catering însemna o procedură de achiziție organizată de școala respectivă, iar prepararea hranei în cadrul grădiniței reprezenta o investiție din partea primăriei Piatra-Neamț, pe care eram dispuși să o facem. Nu s-a comunicat în mod corespunzător cu primăria, iar la sfârșitul anului trecut părinții au fost în continuare nemulțumiți. Se pare că firma de catering nu a fost aleasă corespunzător.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

În cursul zilei de miercuri, 11 ianuarie, primarul Dragoș Chitic, însoțit de inspectorul general școlar Viorel Stan, s-a deplasat la grădinița „Floare de Colț”. Acolo a fost stabilit ce trebuie făcut pentru obținerea avizului de la Direcția de Sănătate Publică (copiii putând primi hrană preparată în cadrul grădiniței, așa cum își doresc părinții).

„Deja se pun în practică aceste măsuri, am alocat suma de bani necesară, aproximativ 20.000 de lei pentru investițiile care sunt necesare acolo. Sperăm ca în cel mult două săptămâni să putem solicita Direcției de Sănătate Publică prezența pentru vizualizarea celor realizate și trimiterea avizului.[…] Școala „Daniela Cuciuc” are acum un nou director, sper că de acum lucrurile vor merge într-o direcție bună.” a mai punctat primarul Dragoș Chitic.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. Laura spune

  Așa e admin. Nu era ceva in neregula. Putea de-a binelea: interesele unora sa isi sprijine prietenii si sa achite datorii pe spinarea unor copii prin servirea unui contract ilegal pe tava si pupin..urismul unora care făceau mătănii in fata exdir. – a unora a căror denumire ar trebui sa aibă legătură cu frumosul cuvânt ce nu li se poate alătura: educatie

 2. Elena spune

  Prost clasament. Dar sa consideram ca dvs, domnule Iordache, nu stiti intregul pentru ca tot raul s-a intamplat inainte de venirea doamnei director Iordache pe aceasta functie. Haideti sa nu vorbim de inspectorat si lipsa reactiei acestuia, acoperirea unui catering ce a fost dedicat, sprijinirea fostei conduceri in acoperirea ilegalitatilor, si culminarea cu atitudiena avuta in fata parintilor la ultima intrevedere. Si chiar nici de doamna viceprimar pentru ca nu a fost nici un semnal ca e impotriva unei masinatiuni ca introducerea cateringului- sau daca a fost a fost la nivel de constatare generala. Ca doar firma era a cuiva care trebuia sa fie nu?

 3. Andrei spune

   da. . .e un zambet dar unul trist. Nu am vrut sa scriu nimic dar cuvintele taticului dinainte ma obliga. Da, si eu sunt un tatic. Da si eu sunt un parinte ce duce copilul zi de zi la aceasta gradinita. Si da, ca sa nu se mai mire doamna coordonator si sa emita niste aberatii cum a facut la ultima sedinta, sunt dintre acei parinti care am stat dupe like-uri, care am citit postarile unor PARINTI, care am tacut si am asteptat cu sufletul la gura sa aflu vesti bune. Unul dintre acei parinti despre care susnumita coordonatoare a gasit de cuviinta – ca atat a fost in stare in loc sa vada toata mizeria care o inconjura – sa afirme ca e posibil sa nici nu fiu de la acea gradinita sau daca sunt, credea ea, vreau catering. . . Asa e, sunt dintre parintii care am stat linistit lasand pe altii in bataia pustii, pe alti parinti ca si mine care au consumat energie, timp, nervi, rabdare sa faca ceva si totodată care scriau pe acea pagina renumita de fb care a deranjat se pare. In paranteza fie spus e vorba despre acea sedinta la care parintii au fost prezenti din respect doar pentru dna directoare proaspat numita si la care coordonatorul numit de fosta dir. (sac!) a considerat ca trebuie sa o inceapa cu o mica reprezentatie de circ.
  Trecand peste acestea as dori sa schimb putin clasamentului antevorbitorului meu.
  – da, as pune pe primul loc pe domnul primar. Pentru caracteri si omenie
  – as pune si PARINTII. Acei parinti care au inceput sa se zbata inca din noiembrie -recunosc, multi dintre noi nu au stiut de memoriu, de discutii, etc. Acei parinti care, inainte de a lupta cu institutii au avut de luptat cu tovarasele, cucoanele, sau cum ar fi mai potrivit sa se spuna unei parti din cele ce se intituleaza educatoare. Doar cateva doamne isi merita numele de educator, dand dovada ca au inima pentru acesti copii.
  Acei parinti care erau barfiti, comentati, jigniti de aceleasi. . cucoane care dimineata de dimineata ne primeau cu laude scarboase la adresa unei mancari . . .Oare inteligenta noastra era considerata atat de mica sau a lor nu exista cand ne asigurau ca de 5 lei copiii mananca doua mese principale si doua gustari mai ceva ca la mama acasa? Multi taceam , fie scarbiti fie sa nu ne punem copilul intr-o situatie neplacuta, pentru ca da, au dovedit ce pot in acest sens. Da am fost comozi si lasi multi din noi. Dar nu prosti.
  Da, i-as situa aici pe acei parinti care au dovedit ei in primul rand ceva din moment ce au primit sprijin de la oameni inteligenti si cu caracter.
  Apoi as pune noua conducere – pe dna director. Tot de la acei parinti, stim ca s-a implicat si a promis implicare. Ca a rezonat cu problemele noastre. Noi, multi, nu o cunoastem dar aceeasi parinti au incredere se pare. Si, deocamdata, avem si noi incredere. Chiar daca la ultima sedinta s-a spus ca va fi bine chiar inainte de termenul limita dat de DSP. . . .a trecut si termenul dar . . citim pe fb si asteptam
  Pe doamna director adjunct – nu o sa o includ aici intrucat dumneaei a inteles mai tarziu ca de fapt parintii nu erau asa caposi si nu cereau schimbarea cateringului ca pe sosete ci cereau bucatarie. Si lista se cam opreste aici.
  Despre inspectorat – a fost si aici memoriul depus dar exdirectoarea a beneficiat de sprijin din moment ce doua luni nimeni nu a luat nici o masura.
  Despre doamna viceprimar. Se aude ca a gandit ca nu e corect ce se intampla dar pana la data la care domnul primar nu a luat atitudine nu s-au auzit gandurile dumneaei pana la copiii care mancau porcarii.
  Intelegem ca e moda asanalelor dar deja e tardiv si peste puterile a 220 de parinti sa mai digere. Devine hilar . . rau de tot.
  Si asa, ca tatic tacut poate as spune altceva. Doamna director sa arate ca este o forta. Din profilul dumneaei de facebook – acelasi facebook blamat – pare o fire aparte, poate tocmai de aia ar fi bine sa aiba un ochi si la spate, nu de alta dar unii din gradinita considera ca o conduc deja. . .si deja isi schimba impresii cu un zambet in coltul gurii. Nu ca ar conta parerile acelorasi personaje care si-au batut joc de copii.

 4. Mihaela spune

  Domnule Iordache nu cred ca sunteti in masura si nu vad cu ce drept le ridicati statui persoanelor nominalizate de dv. in legatura cu Gradinita ” Floare de colt” lasati parintii care au fost implicati in toate demersurile sa aprecieze persoanele care au pus umarul si au sustinut demersurile lor! Da doamna director Iordache s -a implicat si se implica ii recunoastem acest merit.despre celelalte persoane va rog sa va abtineti!

 5. Octavian Brumusescu spune

  Domnule Iordache,

  Puteti sa-mi spuneti punctual motivele pentru care trebuie mentionata sotia d-voastra si directorul adjunct?

  In acelasi context enuntat de d-voastra mai sus, puteti sa-mi spuneti motivele pentru care Luminita Varlan si Viorel Stan ar fi trebuit mentionati in acest articol? Sincer eu as fi asteptat demisii de onoare de la cei doi. Dar poate d-voastra vedeti lucrurile altfel.

  Revenind la doamna director – este laudabil ca a gustat din mancarea oferita copiilor de catre noua firma de catering. DAR … odata ce, cu propriile papile gustative, simte ca borsul servit copiilor este facut cu CARNE IMPUTITA .. inafara de faptul ca a chemat patronul , alte demersuri a facut? A sesizat vre-un organ de control al statului care sa faca o proba de laborator, care sa mearga in control sa vada ce e acolo la societatea respectiva? Banuiesc ca stiti de unde mananca copilul meu in continuare.. DA.. de la aceiasi societate care a pus carnea imputita in bors.

  Dupa celebra sedinta la care din pacate nu am participat, se stabilise o data de rezolvare a problemelor. Nu s-a respectat.

  Intr-un final va intreb domnule Iordache : daca copilul d-voastra ar manca carne imputita…ati mai lauda vre-una din conducerile unitatilor la care faceti referire?

  PS : sunt satul de vorbe..vreau sa vad transparenta si fapte. Deocamdata nu vad.

 6. Ionel Iordache spune

  Dar despre:

  – implicarea noii conduceri a Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” nu spuneți nimic? (Director – prof. Ioana Iordache; Director adjunct – prof. Daniela Elena Chioacă)
  – implicarea doamnei viceprimar, Luminita Georgeta Virlan ?
  – implicarea Inspectorului Școlar General – prof. dr. Viorel Stan ?
  – implicarea activă a comitetului de părinți din cadrul structurii Grădiniței cu Program Prelungit „Floare de Colț” ?

  De ce doar primarul ?
  NU MI SE PARE CORECT SĂ ATRIBUIȚI REZOLVAREA PROBLEMELOR UNEI SINGURE PERSOANE !!!

  ADMIN: E foarte bună observatia dumneavoastră. Toți cei enumerati de dumneavoastră sunt plătiti sa rezolve aceasta problema sau sunt direct interesați… primarul nu are atribuții in acest sens. Necesitatea implicării primarului arata că ceva nu este in regulă.

  1. E.Constantinescu spune

   Imi place foarte mult raspunsul. Nu cunosc nici una din persoanele implicate, nici persoana care a raspuns, dar raspunsul este obiectiv, pertinent, la obiect.

 7. Paula spune

  Multumim domnule primar!!! Felicitari domnule Chitic, un OM deosebit, implicat si dedicat pana la sacrificiu comunitatii noastre. Cand intra acest fruntas in scoli se face lumina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate