Primarul Dragoș Chitic a inaugurat Centrul de Informare și Promovare Turistică

8

Astăzi, 2 decembrie, în preajma amiezii, în parcarea de la Petrodava, Dragoș Chitic a deschis oficial Centrul de Informare și Promovare Turistică din Piatra-Neamț. Alături de primar, la inaugurare, a fost prezent și coordonatorul noului centru de informare Dan Sezonov, dar și mass-media care a consemnat evenimentul.

„Astăzi am inaugurat Centrul de Informare Turistică, un obiectiv important pentru municipiul Piatra-Neamț, un obiectiv care după părerea mea era absolut necesar. Mă bucur că s-a reușit o finanțare printr-un proiect european, un model de construcție care a fost realizat în mai multe localități din țară. De asemenea, amplasarea lui într-o zonă intens circulată va face ca acest centru să fie accesat de un număr mare de turiști”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

„Centrul este deservit în acest moment de două persoane, va fi deschis în fiecare zi, inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 10.00 și 17.00, iar conform obligațiilor contractuale vom mai angaja încă o persoană. Un concurs în acest sens va fi programat pentru data de 9 februarie, iar până la angajarea acelei persoane vom suplimenta, dacă va fi nevoie, cu personal din cadrul serviciului comunicare al primărie Piatra-Neamț”, a mai precizat Dragoș Chitic.
Un alt aspect abordat de primar a fost cel al parcărilor aferente centrului.
În acest sens, primarul a menționat că sunt două variante: un acces independent pentru parcarea de la centru ori o colaborare cu Hotelul Central, pentru ca cei care vizitează centrul orașului să nu plătească parcarea la intrare.
Totodată, primarul a făcut și un apel prin intermediul presei către firmele de turism și instituțiile de cultură să vină cu pliante, oferte, astfel încât personalul centrului să poată transmite informațiile mai departe turiștilor.
Promovarea, așa cum a specificat și Dragoș Chitic, include toate obiectivele din județul Neamț, pentru ca persoanele care vor ajunge la acest centru să poată obține toate informațiile necesare legate de obiectivele turistice, de programul de funcționare, de modalitatea de transport pentru  a ajunge la aceste obiective, dar și ofertele pe care le au operatorii de turism.
Noi reprezentăm interfața între cetățenii și turiștii care vor vizita orașul Piatra-Neamț, urmând ca să-i direcționăm pentru a alege serviciile de cea mai bună calitate. În acest sens avem nevoie de un parteneriat cu dânșii, să-și promoveze cât mai bine serviciile, partea de agrement, pentru ca turiștii să aibă un sejur cât mai lung și nopți de cazare suplimentare. În acest sens va exista și un indicator statistic al nopților de intrare-cazare, acest lucru contribuind la dezvoltarea economică a industriei de profil, a declarat Dan Sezonov, coordonatorul Centrului  de Informare Turistică din Piatra-Neamț.
La prima vedere totul pare inedit și frumos, însă adevărata utilitate a centrului se va vedea doar în viitor.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
 1. Gorea Ovidiu spune

  nu/si avea rostul o asemenea constructie in conditiile in care lipsa locurilor de parcare este si asa ff putine

 2. AntiProști spune

  Autoritățile locale tac chitic

  Avem telegondolă care în fiecare lună pierde 100.000ron, bani plătiți din taxele și impozitele noastre. Cică monstruozitatea a fost construită pentru a aduce turiști. Doar că turiștii nu vor să vină în Pinalti Land. Ghinion.
  Să vă mai spun că investiția a fost finanțată aproape în totalitate de la bugetul local, cu ajutorul creditelor făcute la bănci?

  Apropo: orașul Piatra Neamț plătește, deocamdată, numai penalități și dobânzi către băncile comerciale de 5 milioane de euro pe an, culmea, tot din banii noștri.

 3. xx spune

  Va fi un concurs pentru angajarea celui de-al 3-lea lucrator in centru,dar ceilalti doi si coordonatorul cum au fost angajati? Chiar pe fata?

 4. Savin Valentin spune

  Cea mai hidoasa constructie in raport cu ce o inconjoara… Trebuie daramata de urgenta; ne face de ras… Nu mai avem arhitect si urbanist in orasul asta ?!

 5. unu spune

  1 o constructie rotunda intr-o zonă de munte e aiurea
  2 amplasamentul e aiurea
  3 frunza aia aduce aminte de un personaj antipatic şi penal
  4 conceptie de secol v nu are nimic modern in arhitectura
  5 bani aruncati de ,,intreprinzatorii” penelisti

 6. Costin spune

  Cenzurati, cenzurati.

  ADMIN: Ai vorbit tu frumos fara sa folosesti cuvinte de genul ”câcat” si oamenii rai de la ziarpiatraneamt.ro au cenzurat ce ai spus tu ….nu ? Rai oameni …JOS CENZURA !

  1. Costin spune

   Am spus ca m-am ca*at pe mine de ras cand am vazut paratraznetul de 7 metri. Da-i bine totusi c-ati scris voi varianta cu diacritice.

 7. Stefan spune

  O bataie de joc pe bani publici!Aceasta cosmelie inutila a costa 140.000 de euro!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate