Primarul din Păstrăveni despre oamenii luați din case și duși cu forța la spital

0

Iată ce spune primarul comunei Păstrăveni, Gorea Anton, despre situația care ne-a fost sesizată pe adresa redacției, ieri (click aici pentru articol):

Dragi concetățeni !

Astăzi am fost contactat de dl. Firăstrău, director al DSP Neamt care își exprimă regretul pentru situația creată în comunitate. M-a rugat să vă transmit că, în urma deciziei luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, un număr de 10 persoane confirmate cu covid-9 trebuiau transportate către unitățile spitalicești între orele 19-21, în data de 07.05.2020. Întârzierea s-a datorat celor de la ISU și Ambulanță.

M-a informat că procedura este următoarea: persoanele confirmate sunt transportate la Spitalul de Urgență Piatra Neamț pentru control, cei asimptomatici vor fi internați la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Menționează că acolo vor fi spitalizate în clădirea renovată recent ( saloane de 4 paturi ,cu baie proprie și condiții optime de siguranță și igienă ) De asemenea, vor fi izolați de alte cazuri covid-9 din județ.Li se vor face testări permanente, iar cei ce vor fi confirmati negativ de două ori consecutiv vor fi externați. Caranținarea la locul de muncă -CRRPH Păstrăveni nu a fost posibilă din cauza lipsei unui personal medical instruit în această problemă și nici spatiu adecvat.

A promis că va face cât mai urgent retestarea tuturor persoanelor confirmate.

Această masura s-a luat în folosul și siguranța întregii comunități pentru a nu ajunge la carantinarea localităților. Ca om,dumnealui înțelege nemulțumirea și panica creată, dar , totodată, ca specialist ne asigura că aceasta este metoda cea mai sigură spre intrarea în normalitate.

Roagă cetățenii comunei să acționeze cu calm și îi asigură de tot sprijinul dumnealui, se arată în postarea domniei sale.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate