Primarul comunei Borlești, Vali Puică, s-a apucat de atras bani europeni

7

Primarul comunei Borlești, Vali Puică, l-a însoțit săptămâna trecută pe președintele Consiliului Neamț, Ionel Arsene, la Bruxelles, la un eveniment organizat de Comisia Europeană.

14657543_1601236863512610_6742098733212263630_n

Despre informațiile și ideile acumulate în cadrul acestui eveniment, primarul comunei Borlești a declarat următoarele: ”Mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene,  pentru invitație, dar și pentru interesul manifestat față de comuna noastră și  problemele ei.
În societatea românească există preocupare, interes și se discută tot mai intens despre modul în care România ar trebui să folosească oportunitățile pe care i le oferă cadrul financiar multianual 2014-2020.
La Bruxelles se asigură toate condițiile pentru ca România să atragă cât mai mulți bani europeni, și după revenirea mea în țară am demarat deja un alt proiect pentru obținerea fondurilor europene.
Totul depinde în primul rând de autorităţile române. Prin urmare, este esențial să fie pregătite și finalizate cât mai rapid o serie de proiecte mari, cu impact direct pentru viata oamenilor, în special în domeniul infrastructurii, domeniu în care timpul de pregătire este adesea lung si complex. Există loc de mai bin14729081_1601238810179082_1754763304699983836_ne, sunt pozitiv, dar în același timp conștient că ritmul de lucru trebuie accelerat. Accelerând nu doar accesarea la fondurile europene, cât și derularea și finalizarea acestor proiecte. Muncind, putem fi un exemplu de bună practică în identificarea reală a posibilității de accesare a fondurilor europene.
Pentru viitorul apropiat, sunt deschis oricărei posibilități şi oricărei experiențe si voi lua în calcul orice variantă.
Nu știu ce îmi rezervă viitorul, dar, oricum ar fi el, îmi doresc să pun în practică și să reușesc să aduc comuna pe standarde înalte și binemeritate de către locuitorii noștri, locuitori ai comunei Borlești.”

În urma noii experiențe acumulate și a informațiilor primite, primarul Vali Puică s-a pus pe treabă și are deja două proiecte depuse pentru obținerea de fonduri: unul vizează înființarea unui Centru de Permanență, iar celălalt este legat de dezvoltarea rețelei de apă și canal în comună. Alte două proiecte se află în stadiu de redactare la aceeași primărie, semn că  se poate.
Pe lângă alte lucruri care s-au schimbat în bine în această comună, primarul Vali Puică dă dovadă și de inițiativă, prin implementarea de proiecte pentru a atrage fonduri europene sau guvernamentale în folosul comunității pe care o conduce.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Tamara Baghiu-Neacsu spune

  Felicitari,,domnule primar.Fa in modul ca infloreste aceasta comuna,,,am amintiri frumoase legate de ea…

 2. Gina Gv spune

  Da, da , va invitam si la Roznov!

 3. Stelian Tutu spune

  Bine ca sa apucat de ceva…

 4. Baghiu Constantin Catalin spune

  Bravo domn primar!!!Nu vrei sa te muti la Roznov. ?,Ai leafa mai mare de ORAS poate faci si pentru noi ceva ?..

 5. Dumitrascu Vasile spune

  Felicitari un exemplu de urmat

 6. Lucica Axinte spune

  VALY nu asculta de gurile rele pt ca va critica cei ce sunt contra.Inainte si fruntea sus fiti mândru ca ati facut ce alții nu au fost in stare .Bravooooo!

 7. Nicu Teleuca spune

  Ne bucura faptul ca alesul nostru pentru functia de primar al comunei Borlesti nu ne-a înselat asteptarile, ba dinpotriva demonstreaza cu toata îndîrjirea ca vrea sa schinbe fata acestei comune.
  Va uram mult succes si putere de munca domnule primar!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate