Primarul comunei Bicaz Chei, Gheorghe Oniga a venit de pe altă planetă

4

Primarul comunei Bicaz Chei, Gheorghe Oniga, a aterizat recent pe planeta noastră și a aflat că terenurile de pe malul Lacului Roșu sunt în administrarea unor entități din Ungaria.

Habar nu avem cum pot asemenea oameni să conducă o comunitate și cum ajung ei primari. Descoperim cu uimire că acest Oniga habar nu are că prin 2013 Mezei Janos, primarul localității vecine, Gheorgheni, a fost arestat pentru că după ce a trecut mai multe terenuri de pe malul Lacului Roșu la firma primăriei SC Monturist SRL s-a apucat să vândă din ele.

Marele primar Oniga aterizat de curând pe planetă nu știe că de mulți ani terenurile de pe malul Lacului Roșu sunt în administrarea societății SC Monturist SRL care îi are ca acționari pe BELVAROS LIPOTVAROS BUDAPEST FOVAROS V. KERULET ONKORMANYZAT, MUNICIPIUL GHEORGHENI și GOSPODARIE ORASENEASCA SA iar Belváros-Lipόtváros Budapest Föváros V. Kerület Őnkormányzat, cu sediul în Budapesta, este acționarul principal la SC Monturist SRL cu 50,9 %. (click aici pentru a citi ce scriam prin 2015 despre aceste lucruri)

Potrivit unui comunicat al DNA, în 2013, primarul Janos Mezei și-a exercitat în mod fraudulos atribuțiile de serviciu, încheind, în numele municipiului Gheorgheni, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafață de 400 mp, amplasată pe malul Lacului Roșu, prin care a înstrăinat acest bun către o societate. Procurorii susțin că acest teren nu putea să fie vândut, deoarece constituia parte din capitalul social adus la SC „Monturist” SRL de către municipiul Gheorgheni (sub forma folosinței bunului, prin concesionarea pe o durată de 49 de ani către respectiva societate). (click aici pentru detalii) sau pentru cine vrea să citească un interviu făcut de grupul nostru de presă chiar cu denunțătorul vânzării acestor terenuri (click aici).

Cam cât de neinteresat de ce se întâmplă în jurul tău poți fi ca primar încât să nu știi că primarul din localitatea vecină a fost arestat în 2013 pentru ceva despre care tu afli de abia acum în 2019 și ești șocat.

Terenul administrat din Ungaria de pe malul Lacului Roșu este un subiect de zece ani de zile. S-au făcut arestări și chiar s-au și ”aranjat” lucrurile (click aici) și chiar a fost și o achitare (click aici pentru poveste și motivare).

Din păcate, pe lângă primarul de la Cheile Bicazului mai sunt și alții care se dau mari iubitori de neam și țară și care sunt la fel de șocați că terenurile de pe malul Lacului Roșu sunt administrate din Ungaria.

Grupul nostru de presă a scris mult pe tema acestor terenuri, câteva exemple le regăsiți în linkurile din articolul de mai sus și ne-am luptat în felul nostru cât de mult am putut ca să nu se mai vândă terenuri pe malul Lacului Roșu, iar faptul că nu s-au mai vândut și au rămas la statutul de concesiune, într-un procent mai mic sau mai mare se datorează și grupului nostru de presă. Nu spunem asta ca să ne lăudăm, căci ne batem de ani de zile pentru ca acele terenuri să rămână ale României, nu de ieri. Spunem asta doar ca justificare a repulsiei pe care o avem când vedem români șocați de lucruri pentru care alți români se bat de ani de zile.

Ni se face efectiv greață când vedem cum răsar patrioții lui pește prăjit și cum apar eroii după războaie.

Și era să uit. Mai vorbește primarul de la Bicaz Chei și alți patrioți de carton de Valea Uzului, un alt subiect ținut în atenția națională tot de grupul nostru de presă și aveți mai jos câteva exemple. Poate înțeleg și măscăricii care se dau patrioți ce fac cei care chiar le pasă.

https://ziarharghita.ro/ne-intrebam-cu-totii-ce-anume-ii-anima-pe-unii-lideri-udmristi-maghiari-in-lupta-de-la-valea-uzului
https://ziarharghita.ro/adevarul-despre-evenimentele-de-la-cimitirul-eroilor-din-valea-uzului
https://ziarharghita.ro/dovezi-ca-maghiarii-au-profanat-in-anul-1990-cimitirul-international-al-eroilor-valea-uzului
https://ziarharghita.ro/lupta-cu-morile-de-vant-oficialii-maghiari-au-iesit-cu-declaratii-false-dupa-intalnirea-cu-reprezentantii-ministerului-apararii-din-romania
https://ziarharghita.ro/tentaculele-subterane-ale-udmr-invart-rotitele-din-mintea-maghiarilor-dupa-bunul-plac
https://ziarharghita.ro/eroii-din-cimitir
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Medeea spune

  Mi se pare exagerat de josnic modul in care este scris articolul! Incercati sa fiti mai obiectivi! 😉

 2. Onelian dalmatio spune

  Națiunea română a avut și are parte numai de patrihoti !

 3. Nicu spune

  Domnii reporteri, nu stiam ca datoria unu primar dintr-o anumita comuna este sa stie cine ce si cum administreaza teritoriile invecinate.
  Dar in schimb datoria dumneavoastra ca si reporteri e sa fiti impartiali si sa nu urmariti anumite interese politice care vi se impun.

  ADMIN: TREZIREA …dacă primarul de la Bicaz Chei nu știa ca primarul vecin de la Gheorgheni cu care se ceartă pe graniță a fost arestat pentru acele terenuri înseamnă că el nu a încercat niciodată să stea de vorbă cu primarul cu care se află în conflict adică …durere la bască.

 4. Stefan spune

  Terenurile respective nu sunt detinute/administrate de Ungaria, ci de o firma din Ungaria cu actionari necunoscuti!Nu stiu daca aceasta situatie este mai grava decat detinerea a sute de mii (daca nu milioane) de hectare de teren agricol si/sau forestier de catre persoane fizice si juridice din strainatate , decat concesionarea Insulei Mari a Brailei de catre un grup de arabi, sau decat detinerea de fabrici si terenuri industriale de catre entitati straine care si-au batut joc de statul si de cetatenii romani!Avem numeroase exemple, inclusiv in judet la noi, si poate ar mai trebui aduse in memoria oamenilor!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate