Primarilor din Neamț, TREZIREA !!!

13

Datorită colaborării cu ziarharghita.ro și ziarbacau.ro, în mai multe articole am povestit de ce fac unii primari din comunele din județele învecinate, Harghita sau Bacău. Școli, proiecte, stâne cu bani elvețieni, cantine pentru elevi, drumuri și câte și mai câte, de te crucești atunci când faci comparație cu primarii nemțeni care parcă sunt încă în epoca de piatră.
Ei bine, în timp ce primarii de comune din Neamț, așteaptă să le cadă banii din cer, de pe la CJN sau de la Guvern, cei din alte județe chiar fac lucruri. Ultima chestie care ne-a atras atenția și care este SF pentru primarii de la Neamț este deschiderea unui magazin Profi la Tulgheș, o comuna din Harghita, vecină cu comuna nemțeană Grințieș, cam cu aceeași populație și același relief.
Cele două comune, Grințieș și Tulgheș sunt despărțite de un pod de 10 metri și cu toate astea la Grințieș primăria vorbește de un proiect cu bani europeni, la Tulgheș de 71 de proiecte. La Grințieș școlile sunt vai de mama lor, la Tulgheș s-a terminat de mult renovarea lor, toți copiii au tablete, internet gratuit și cate o masă caldă pe zi și acum se apucă să facă o grădiniță nouă. La Grințieș lumea încă mai cumpără la caiet de la magazinele comunale, alături la 100 de metri la Tulgheș se deschide un supermarket …
Și încă o diferență, conducerea primăriei Grințieș beneficiază de deschiderea conducerii județene și de multe alte oportunități pe când  primarul de la Tulgheș ,de origine română, domnul Marcel Vancu, care face de 100 de ori mai multe lucruri decât vecinul lui nemțean, nu primește nici un capăt de ață de la Consiliul Județean Harghita condus de maghiarul Borboly Csaba, ca să nu mai spun că primarul de Tulgheș e de la PSD și PSD-ul are în Harghita vreo 10 procente, adică vreo 2 consilieri județeni și un parlamentar.
Ce să zicem noi… într-o comuna din Harghita, la granița cu Neamț, se deschide un supermarket iar în comuna vecină din Neamț nu se inaugurează nici măcar un veceu …

profi-tulghes

telegram ziar piatra neamt
Citește și
13 Comentarii
 1. MARCEL spune

  ARAD , Unguri , secui , BLA , BLA , CHEstiunea e Alta , Cai de Comunicatie E clar ca Ne Trebuiesc , Dar in privinta acestui supermarket , El Poate ? Se deschidea si in Grinties , Numai ca n Grinties sunt Numai 2 blocuri de locuinte , care au la parter niste spatii comerciale , dar mici , cat o sufragerie de duplex , LA TULGHES mai e chestiunea ca Duminica e zi de targ , Comuna este mai mare , mai au si Preventoriul PSH , bolnavi , rude , pot face cumparaturi de acolo , dupa pana la BORSEC , numai sunt magazine mai mari de unde sa poti face cumparaturi , sunt cateva micute de scrie Furajer , Kenyer pe geamuri , iar asta care l au deschis acum cred ca acopera si zona spre DITRAU , Cei din BoRSEC ducandu se ptr aprovizionare mai mare la TOPLITA , unde este LIDL , in Borsec doar ptr cele de subzistenta , fiind un magazin SUPER STAR si inca vreo 2 a la intrarea in oras , ASA ca au Gandit inainte sa L DESCHIDA sa vada si ce potential ar avea .

 2. marius spune

  Daca ar primi Kaufland marfurile care expira in frigider, ar fi mai mari cozile la cosurile lor de gunoi, decat la case….:))), dar asta e, oamenii chiar stiu sa vanda…

 3. anca spune

  parca am mai comentat…la Oradea sau Arad vine Mercedes sa faca parti componente de autoturisme si Samsung sa faca acumulatori pentru autoturisme electrice si se intrebau de unde sa ia forta de munca(somajul este 0), iar aici pe meleagurile noastre dragi unde bautorii de cafea la „automat” arunca paharele prin parcari(vezi parcarea de la Tic Tac) vine Kaufland sau Lidl…Oare de asemenea investitii sunt in stare alesii nostri?

  1. marius spune

   Cea mai mare problema in privinta marilor investitori in productie e reteau de cai de circulatie, de consumat consumam la fel ca aia din Arad, dar daca e vb de productie, nu vine nimeni in Neamt sa faca 2 zile numai pana la Arad….

 4. grigore spune

  Sa nu uitam ca nu degeaba s-a zbatut primarul din tulghes pentru aducerea unui supermarket….spatiu unde se deschide acest supermarket este al domnului primar,si pentru el e normal sa isi doreasca acest lucru, uitand de mici comercianti pe care ii omoara acuma. Tot binele spre el stati linistit.pana acuma s-a distrus tot ce tine de afaceri sau de producerea unui banut in tulghes.

 5. Laria spune

  Domnule Mircea aveţi perfecta dreptate.
  Daca vii din Cluj si pîna la Sovata e o alta lume.
  Cum treci munţi si ajungi la Lacul Roşu încep problemele
  Şoselele toate sunt cîrpite
  Mizeria si gunoaele sunt la ele acasa.
  Bine asta ťine de educaţia noastra
  Dar vinovate de aceast dezastru
  ADEVARAT …SUNT AUTORITATILE
  PRIMARII

 6. Dorin spune

  Scuze domnule
  Daca te consideri o ” buba cu infecție ” e problemuță ta nu amesteca rolurile !
  Daca ai atitudine mergi si fa ceva pt comunitate si acolo o sa greșești Adevărații oameni care vrem si facem .
  E ușor sa jignești
  Ai dreptate cine administrează aceste primarii nu dau dovada ca vor si pot face ceva !

 7. marius spune

  Poate in alte judete nu-s asa multi lingai ca in judetul Neamt, uitatiti-va un pic pe licitatiile publice increditate prin cumparare directa din judetul Neamt fata de alte judete vecine, si cele scoase la licitatie…, de un an de zile nu mai vad nici o comuna sa scoata ceva la licitatie, oamenii isi au lingai lor…., carora sa le deie de lins,….. dar pana cand oare?…, DC OARE? Unde-i DNA ul?

 8. FLORIN spune

  In Harghita sunt alta natie de oameni.

  O comparatie mai proasta nici ca se putea.

  Sunt unguri.

  Omul sfinteste locul.

  Peste Carpati avem numai gunoaie,mizerie,nepasare,indolenta si hotie.

  Suntem ultima natie din lume.

  Un focar de infectie pentru Europa.

  1. Ionel spune

   Vorbeste doar despre tine Florine! Eu nu ma simt deloc ultimul om din lume!

   1. Mircea spune

    eu zic ca suntem noi moldovenii mandri,dar cu foamea n gat..are dreptate Florin…mai lasi si indolenti ca moldovenii nu gasesti…si ungurii?ce vorbim sunt peste noi cu 10 clase..

    1. ozosep spune

     Ia mai dai în mămicile lor.

  2. das reich spune

   Sunt secui. Graniceri adusi acum 800 de ani .
   Ungurii incep mai de la Tg Mures incolo spre vest.

   Trebuie sa stii ca in secuime exista un singur partid care da banii – UDMR-ul. Fara sa lingi UDMR in dos nu primesti bani oricat ai incerca. Intreaba si tu prin alte comune secuiesti.

   La noi treaba e mai complicata pt ca politicienii romani au obiceiul prost de a migra in varii partide si luptele in si intre partide sunt intense.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate