Primăriile se pot împrumuta de la stat

0

În guvern s-a adoptat astăzi o OUG care reglementează posibilitatea accesării de către unităţile administrativ-teritoriale de împrumuturi de la Trezoreria statului. Împrumuturile sunt necesare pentru ca primăriile să își poată asigura cofinanţarea necesară la proiectele de investiții.

„În ședința de guvern de astăzi am aprobat o ordonanţă de urgență pe care am anunțat-o de ceva vreme, era blocată în avizare, am deblocat-o, prin care vom da posibilitatea unităților administrativ-teritoriale să se împrumute de la Trezoreria statului.

Suma despre care vorbim este de 630 de milioane de lei. Ordonanţa reglementează posibilitatea accesării de împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5% în funcție de perioada de rambursare contractată, de până la trei ani și respectiv de până la cinci ani. Detaliile le veți vedea,  este o ordonanță așteptată de foarte multe dintre UAT-urile din România.”, a transmis premierul Florin Cîțu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate