Primării din Neamț care vor WiFi gratuit în spații publice, cu fonduri europene

1

57 de primării din județul Neamț au solicitat finanţare europeană pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

Oportunitatea s-a ivit prin programul „WiFi4EU” și putea aplica orice oraș/comună din Europa. Programul WiFi4EU oferă bonuri în valoare de 15 000 EUR pe care localitățile le pot folosi pentru a institui puncte de acces Wi-Fi în spații publice, de exemplu în biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice.

Localitățile selectate vor putea utiliza bonurile WiFi4EU pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în anumite centre ale vieții publice locale pe care le-au ales în acest sens. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități. Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea

Iată cele 57 localități nemțene care au solicitat finanțare de la Uniunea Europeană pentru instalare WiFi în spații publice:

În etapa de atribuire, Comisia va anunța cele 1 000 de localități care vor primi finanțare în prima etapă, asigurând un echilibru geografic. Fiecare țară participantă va primi cel puțin 15 bonuri valorice.

În următorii doi ani vor mai exista încă patru oportunități de depunere a cererilor de finanțare în cadrul WiFi4EU.

Potrivit declarației președintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, inițiativa WiFi4EU va contribui la dezideratul de a dota până în 2020 fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre de interes public.

Andreea T.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Beby spune

    E bun, dar așa să fie, nu in primării

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate