Primăria vrea să reabiliteze străzile, dar nu știe cum va schimba conductele expirate de sub acestea

5

În stilul clasic românesc, primăria vrea să bage milioane de euro în reabilitarea principalelor străzi din Piatra-Neamț, dar nu și-a pus problema că ar trebui mai înainte să schimbe țevile depășite ca termen de viață de sub aceste străzi ca să nu se apuce apoi să le spargă toată ziua pentru intervenții.

Dacă până acum aveam doar suspiciuni că cei de la primărie se încalță cu fesul, ieri a fost o conferință de presă în care ne-am convins pe deplin că ei au cerut bani europeni să refacă străzile fără sa aibă niciun proiect pentru înlocuitul țevilor expirate. Acum s-au trezit că dacă iau banii europeni, asfaltează și apoi sparg, trebuie să dea banii înapoi, iar dacă vor să schimbe țevile înainte au nevoie de milioane de euro, bani pe care nu-i au și nici nu știu de unde să-i atragă.

Una dintre variantele visate de primar ar fi ca înlocuirea țevilor să se realizeze pe cheltuiala municipiului din fonduri pe care de asemenea nu se știe de unde vor fi atrase, dar de fapt primarul nu știe încă nici măcar de câți bani ar avea nevoie.

Am constatat că primăria nici nu știe ale cui sunt conductele, iar pentru cele la care proprietar este consiliul județean nici nu s-au deranjat să anunțe consiliul județean, ce să mai vorbim de discuții de înlocuire a lor. Deci, mai e mult până departe…

Cu un asemenea nivel de incompetență și superficialitate, realizarea reabilitării străzilor pe bani europeni devine un vis sau dacă se face fără a se înlocui întâi țevile va fi un coșmar.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Irimia ghe spune

  domnul IOSUB cine a pus aceea imagine?? alte imagini din oras nu are primaria?
  De 12 ani primaria Piatra Neamt este condusa de PDL-listi nu avem nici un metru de banda pentru biciclisti,

 2. Citadinul spune

  Nu credem ca domn primar e capabil sa inteleaga cam care e jobul dansului ! Dar vina nu e doar a lui ci si al inculpatului sau sef care l-a girat !
  Legat de conductele de apa din zona Ocol -una din cele mai defavorizate – iata ca de doua zile suntem fara presiune la apa ! Nimeni nu face nimic ! Inca nu s-a deranjat ApaServul sa anunte macar pe site !
  Domn primar abia a aflat ale cui sunt tevile de apa ! Ar tb sa intre in pamant de rusine …

 3. rusu vasile spune

  FONDURI EUROPENE. FONDURI EUROPENE, FONDURI EUROPENE SI FARA CORUPTIE domnilor sunt bani numai ca trebuie sa munciti ,sa reduceti personalul din primarie, ( acu 14 ani erau peste 120 000 mii locuitori , acum suntem in jur de 80 000 locuitori, reduceti societatile capusa si veti abia bani sa si construiti.
  Reduceti politia locala care va protejeaza numai pe voi si protejeaza pe toti samsarii de prin piete si florarii care nu elibereaza nici unul chitante fiscale si nu contribuie la bugetul local decat cu spaga la politia locala.
  NU AVETI IN PIETE NICI UN PRODUCATOR ADEVARAT, NU AU LOC LA TARABA DIN CAUZA SAMSARILOR.
  Lasati sa isi faca traba politia municipala care este scolarizati pentru asa ceva.

 4. rusu vasile spune

  Acu 14 ani au avut ocazia prin master plan fonduri europene sa se schimbe atat conductele de apa potabila cat si cele de apa fluviala si menajere , s-a distrus toate strazile din oras au sapat la 2 m , foarte bine puteau veni si cu apa potabila traseu cu debit mare si conducte speciale pentru transport apa sanitar si conform normelor europene insa ei impreuna cu arhitectul, proiectantul si cei din consiluil local s-au multumit cu putin .
  Telegondola este un consumator foarte mare din banii publici, turismul in oras este foarte mic dezvoltat. Asa ceva trebuia la Durau chiar daca deranja pelerinii, Acolo trebuie sustinut si cheltui banii in turism
  Acu consilierii nu stiu ce sa faca? de ce nu fac un referendum si sa ceara parerea cetatenilor din acest oras despre marile proiecte, despre amenajarea parcului zoo pe muntele Cozla pana sus la trei caldari, modernizarea drumului pana sus la telegondola cu sosea pentru masini, pista biciclisti, pista trotuar pentru pietoni?????

 5. Marius spune

  Usor. Sa l ia dl Carabelea consilier pe George Lucas (producatorul Star Wars). Intrebari si probleme aveau toti locuitorii orasului si au crezut ca au votat un om cu solutii. Acum constata si dl Carabelea ca s a apucat de rezolvat dintr o culegere de probleme dar nu a cumparat o cu tot cu raspunsurile si baremele de la sfarsit. Primul mandat e ca la clasa pregatitoare, te obisnuiesti sa stai in banca ta. Daca promoveaza la al doilea mandat trecem la bastonase si cerculete (giratorii).Si ei sunt ai nostri… spuneau cei de la Unicef.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate