Primăria vrea să facă un pasaj de 11 milioane de euro în zona Muzeului de Istorie din Piatra-Neamț

10

Primăria Piatra-Neamț a terminat tot ce avea de făcut și acum vrea să facă un pasaj în zona Muzeului de Istorie (Piața Mihail Kogălniceanu. Pasajul ar costa 11.500.000 euro.

Primăria Piatra-Neamț vrea să bage această inepție de 11 milioane de euro sub nasul consilierilor locali, ca aceștia să o voteze în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Piatra-Neamţ. Acest proiect este într-o dezbatere publică anunțată discret pe site-ul primăriei (click aici) .

Nici nu vrem să ne gândim câte lucruri mult mai utile ar putea fi făcute în acest oraș cu 11 milioane de euro. Cad podurile sub noi, toate străzile sunt ca după război, trotuarele de asemenea și câte alte priorități ar putea fi. Ca să nu mai vorbim că mai avem un pasaj în acea zonă, pasaj care și-a dovedit inutilitatea pentru pietoni fiind mai mult folosit ca toaletă publică sau adăpost pentru oamenii străzii.

11 milioane de euro să treacă pietonii și bicicliștii prin zonă. De asta avem noi nevoie acum în Piatra-Neamț? Dacă împărțim suma alocată pasajului la populația orașului de la 0 la 100 de ani ar veni cam 120 de euro de persoană.

Întrebarea care se impune este: Cam cât vor să fure ei din acești bani, că la 11 milioane de euro faci un pasaj în care să aterizeze și avioane de mici dimensiuni, nu doar să treacă pietoni și bicicliști prin el?

10 Comentarii
 1. Andron dumitru spune

  Cu 11 mil euro mai bine se largeste strada Fermelor, sa o faca de 4 benzi. Da’ belea asta ce a facut un an de zile inafara de a lua salariu? A organizat alegeri penale, pardon penele?

 2. Toma spune

  Nu cunosc proiectul, nu știu despre ce e vorba.
  Pasajele astea sunt o mare problemă, devin surse de mizerie și în principiu, o femeie singură e greu de crezut că va trece pe acolo, noaptea. Dacă s-ar face o zonă pietonală deasupra și toată circulația ar fi dirijată subteran, nu m-ar deranja.
  Dar, să ne imaginăm ce brambureală ar fi cu treaficul în oraș pe timpul construcției prin blocarea acestui nod esențial.

 3. vasile r spune

  De ce nu se face centura de la alexandru cel bun la roznov- girov???????
  de ce nu se face parcari pe cuiejdi
  de ce nu se opreste aceasta telegondola si sa se demonteze si sa se monteze in zona Durau

 4. Solomon spune

  Da ce spune domnul primar de podul de pe Cuiejdi din piata care a cazut de mai bine de o luna, si traficul este mai tot timpul blocat.

 5. Florin spune

  Tichie de margaritar. Bataie de joc, am înțeles ca vor sa desfiinteze parcarile cu contract si sa introduca abonamente care sigur vor fi mai multe decât locurile de parcare. Parchezi unde găsești . Sa te ții scandaluri între soferi. Astea sunt o parte din problemele orașului, nu pasaj subteran care va deveni un focar de infecție. Stiti versurile lui Eminescu,,dupa casa la Ionică, de nu stii sa calci pe note, intra-n casa mai băiete, cu c…tul pe ciubote,,

  1. Florin spune

   Stia el Eminescu ceva …….

 6. cipandeil spune

  dar pubelele vechi din darmanesti nu se mai schimba…ca de un an nu s-a mai miscat nimic!

  1. Toma spune

   Dărmăneștiul urmează să fie declarat oraș…-;))

  2. Anonim spune

   Mai plătiți și facturile la gunoi…. Si apoi cereți schimbarea

 7. FLORIN spune

  Avand in vedere ca o asfaltare de 2 bani la Valeni costa 1 milion de euro,ca niste becuri chioare pe stalpi costa alte milioane de euro, tragem concluzia ca 11 milioane pentru un mega pasaj la Pietricica este chilipir.
  Bineinteles ca era mai util sa ai Cuejdiul acoperit pe care sa faci parcari si spatii de relaxare.
  Bineinteles ca era mai util sa faci un drum de la Garcina la Stadion care sa preia tot traficul dinspre Tg.Neamt.
  Bineinteles ca era mai util sa faci inca un pod peste Bistrita.
  Bineinteles ca era mai util sa modernizezi/largesti drumul spre Strand/Agarcia/Alexandru cel Bun si sa-l faci cu piste pentru biciclete.
  Toate proiectele cu fonduri UE prezente sunt usoare si gandite de hotii care le-au ”conceput”pentru a smenui USOR banii europeni .
  Nu sunt lucrari de anvergura care sa pregateasca pentru urmatorii 50 de ani acest oras cu solutii de trafic reale.
  Cine sa gandeasca aceste proiecte?”Arhitectul” orasului?Apropo,cu ce se ocupa acest personaj alaturi de”city manager-ul” si viceprimari,platiti cu sute de milioane/luna?Cu ce?Ca nu se intampla NIMIC in acest oras.
  Sifonarea banului public cu specimene platite degeaba secatuiesc resursele si bugetul acestui oras.

  Pana nu se face reforma reala in administratia acestui oras NIMIC nu se va schimba.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate