Prefectul Adrian Niță: „Cei din Primărie au decis ca această zonă amenajată pe albia râului Cuejdi să fie transformată în parcări”

3

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a exprimat o critică vehementă față de hotărârea Primăriei Piatra Neamț de a muta parcările de pe marginea străzilor, în zonele de recreere de pe Râul Cuiejdi. Această decizie a stârnit un val de nemulțumire și în rândul locuitorilor, care susțin că administrația locală nu mai acordă importanță mediului înconjurător și nevoilor pietrenilor.

În Piatra Neamț s-au desființat parcările de acolo de unde le era locul, pe marginea drumurilor, și se înființează pe spațiile de recreere.

După ce ne-au “înduioșat” cu tot felul de acțiuni de ecologizare, se pare că cei care conduc acum orașul nostru au uitat de dragostea față de mediu.

Cu o groapă de gunoi închisă din cauza pierderii autorizației de mediu, cu sute de arbori sănătoși tăiați prin cartierele orașului, cu lucrări în construcție care sufocă uneori spațiile verzi și cu foarte mult praf rezultat, cu noxe produse de autoturismele care stau mai mult în trafic din cauza lucrărilor, #administrația_liberală care conduce orașul nostru este pe cale să mai stabilească un record negativ.

După ce au închis grădina publică Nicu Albu, după ce au îngreunat accesul pietrenilor în ștrandul municipal din cauza punții căreia primaria nu reușește să îi mai găsească un constructor, iată că o nouă zonă din oraș, o zonă de recreere și promenadă va avea o altă destinație. Cei din Primărie au decis ca aceasta zonă amenajată pe albia râului Cuejdi să fie transformată în parcări.

Din păcate, cei aproximativ 16 000 de copiii și 28 000 de pensionari din Piatra Neamț sunt condamnați să trăiască într-un oraș cu spații de recreere tot mai puține.

De ce?! Pentru că, se pare că, nevoile noastre nu sunt printre prioritățile celor care conduc primăria.”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Situația a generat nemulțumiri și critici din partea cetățenilor, care solicită o reconsiderare a acestei decizii și o abordare mai responsabilă în ceea ce privește protejarea mediului și asigurarea unor spații adecvate de recreere pentru comunitate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Cătă spune

    Prezentați toaletele publice din Piatra Neamț vă rog frumos.Acest primar face concerte pe platoul curții domnești si dedesupt e focar de infecție si urina până la genunchi.Toți se duc la concerte ca boii în staul dar în caz de urgență unde să îți faci nevoile? In ușa primăriei?

  2. Mihai spune

    Asta-i dus rău de tot ,numai la stricat se pricepe !

  3. Marius spune

    Inainte de a face parcari nu puteau face o alternativa ca pod spre muzeul de istorie incat sa mai descarce traficul de la Unic?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate