Primaria Piatra Neamt a verificat corectitudinea listelelor electorale si a comunicat prefecturii : „ZERO persoane cu reşedinţa /domiciliul în străinătate”

23

În urma unei solicitări a Curţii Constituţionale, Guvernul României a redactat un Memorandum, în baza căruia până pe data de 24 august 2012 s-au făcut verificări privind corectitudinea întocmirii listelor electorale permanente la Referendumul Naţional pentru demiterea Preşedintelui României. Astfel, la nivel de primărie, in Neamt, primarii împreună cu secretarii au desfăşurat aceste verificări.
În total, la nivelul judeţului Neamţ, primăriile au comunicat un număr de 1660 persoane care apăreau în mod eronat în listele permanente .
Interesant este pasajul cu referire la persoanele cu reşedinţa /domiciliul în străinătate care erau pe listele nemtene, adica 782.
In Iasi au fost scosi de pe liste 40.984 de persoane, in Timisoara 31.173, la noi in Neamt 1660. Nu stim daca sa radem sau sa ne panicam pentru ca totusi vorbim de liste care nu au fost actualizate de vreo 10 ani dupa cum zic unii primari .
Dar aroganta maxima vine de unde din alta parte decat de la Primaria Piatra Neamt care a declarat in urma actualizarilor cerute de guvern ca a gasit in plus pe liste :
– 4 persoane decedate;
– 0 persoane care şi-au pierdut dreptul de a vota;
– 8 persoane care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate,
– 0 persoane care au pierdut cetăţenia română;
– 0 persoane al căror act de identitate a expirat şi nu a fost reînnoit;
– 0 persoane care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare;
– 0 persoane care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului;
– 6 persoane care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ, pe cale administrativă;
– 0 persoane cu reşedinţa /domiciliul în străinătate .
Recensamatul nou din 2011 nu este validat, deci avem de-a face cu date de la recensamatul din 2002 .
Cum vine treaba asta cu ZERO persoane cu resedinta in strainatate sau cu ZERO persoane carora le-a expirat actul de identitate? 4 morti ?
Oare cum accepta domnul prefect o lista corectata cu ZERO persoane cu resedinta in strainatate cand se stie clar din presa ca in alte orase se vorbeste de zeci de mii de astfel de cazuri ?
Oare cum accepta USL-ul aceste zerouri ?
Dumneavoastra, cititorii www.ziarpiatraneamt.ro , ce parere aveti ?

telegram ziar piatra neamt
Citește și
23 Comentarii
 1. […] dintre statistici si realitate care se ridica la cateva zeci de mii de pietreni declarand ca : In urma actualizarilor cerute de guvern ca a gasit in plus pe liste : – 4 persoane decedate; – 0 persoane care şi-au pierdut dreptul de a vota; – 8 […]

 2. […] dintre statistici si realitate care se ridica la cateva zeci de mii de pietreni declarand ca : In urma actualizarilor cerute de guvern ca a gasit in plus pe liste : – 4 persoane decedate; – 0 persoane care şi-au pierdut dreptul de a vota; – 8 […]

 3. GREATA DE ROMANIA spune

  Da la ce ne puteam astepta de la interlopul PINALTY!!!! Pana n-o s aintre oamenii in casa lui Pinalty si in primaria lui cu topoarele si ciomegele VOM FI PROSTITI PE FATA IN CONTINUARE!!! E si o latura buna…cetatenii orasului Piatra Neamt o duc foarte bine, au masini de lux, benzina e ieftina…de ce sa ne mai gandim si la ce fura primarul. Am prieteni la Constanta si nu au vazut atatea limuzine pe metru patrat cate sunt la noi, si nu e gluma.

 4. Mos Craciun spune

  „Basist cinstit” e pleonasm

 5. x spune

  Numai din familie am mai mult de 20 stabiliti in strainatate,acum sint pe acasa in concedii si se pregatesc sa plece din nou la munca afara

 6. cititor spune

  Unde se pot consulta listele electorale permanente?Exista pe net un loc anume?Am incercat pe BEC,BEJ,AEP,BEM,nimic.Am dubii, ca NU au fost scoase de pe liste, cel putin 20 persoane, care muncesc de 10 ani in Italia, cu forme legale,cel putin 7 morti in ultimii doi ani.Admin.,daca poti, te rog comunica si mie cum pot consulta listele.Multumesc .

  ADMIN : Listele sunt secrete ca sa nu vedem toti ce nebunii sunt pe acolo .

 7. Prea-dimineata spune

  TREBURILE ASTEA NU AU CUM SA RAMANA ASA CINEVA VA PLATI INTR-O ZI PENTRU TOATE CACATURILE FACUTE

 8. Gigi" spune

  Daca primaria a dat zero inseamna ca listele din Neamt erau deja actualizate ce este asa de grei de priceput ?

 9. AVOCAT spune

  Cine sa iasa mai si sa fac ascandal ?
  Parca o vad pe madam Simionica vociferand impotriva lui Gigi sau oe Dragusanu ori Ignat .
  Cuvantul de ordine e „batista pe tambal” sa treaca si povestea asta fara scandal in Neamt .

 10. PONTULICI spune

  AM AJUNS IN SFARSIT LA ZERO

 11. Daca e voie spune

  Daca e voie cu linkuri am sa dau acelasi link de la Mesagerul http://mesagerulneamt.ro/prefectura-ne-a-numarat-bine-alegatorii/
  Scrie aici ca „Pe lângă cazurile comunicate de primării, Direcția Județeană de Evidența Persoanelor – Neamț a identificat un număr 18.218 persoane al căror act de identitate avea termenul de valabilitate expirat și tineri cu vârsta peste 18 ani care nu posedau act de identitate.”
  Sa inteleg ca in judet sunt 18.218 cu buletine expirate iar in Piatra Neamt primaria corecteaza lista cu zero persoane .
  Atunci inseamna ca Direcția Județeană de Evidența Persoanelor – Neamț sau Primaria Piatra Neamt minte .
  ALOO PREFECTURA nu e de datoria voastra sa va lamuriti cine minte si sa il sanctionati ?

 12. Lili spune

  Nu mai luati voi apararea prefectului ca scrie in mesagerul ca a multumit pentru zerourile primite .
  http://mesagerulneamt.ro/prefectura-ne-a-numarat-bine-alegatorii/
  «Doresc să le mulțumesc primarilor, secretarilor și funcționarilor din primării și din cadrul Instituției Prefectului pentru că și-au îndeplinit sarcinile de serviciu.» a declarat prefectul Ilie Dumitru Haralambie Mitea.”
  Prefectul asta sau cine a centralizat listele nu stie ca intr-un oras cu o suta de mii de locuitori o lista care ar reprezenta oamenii plecati se modifica la fiecare 24 de ore . Cum sa accepte el praf in ochi de la primarie ? Hai sa fim putini seriosi .
  Dar PSD , PNL, PC cum dracu inghict cifra asta ZERO ? Nu le sta in gat ?

 13. Lili spune

  Cum sa fie zero ? La Iasi scria in ziar ca in oras , nu pe tot judetul , erau peste 20.000 scosi de pe lista . Ce naiba au plecat din toata tara numai de la Piatra Neamt nu ?
  Asta e sfidare , aroganta si rad de noi ca de ultimi prosti .
  Mai zicem ca avem prefect de la USL . Halal USL . Bine ca a ramas Basescu .

  ADMIN : Prefectura a avut doar rol de centralizare a datelor . Ei doar au adunat ce au primit .

 14. Basist cinstit spune

  Dar de ce nu scrieti si de Antonescu ca a zis sa demisioneaza si acum se face ca a uitat ?
  Numai greselile PDL le vedeti ?

  ADMIN : Domnule postac mai cautati sau va dam noi linkul ca sa nu va obositi . http://ziarpiatraneamt.ro/crin-antonescu-si-demisia/

 15. ALECU VICTOR spune

  E zero pentru ca toti insemnam zero pentru politicieni .
  Suntem toti niste numere care conteaza doar la alegeri , in rest suntem tratati ca o multime de ZEROURI .

 16. AM VOTAT SA FIE DEMIS BASESCU spune

  Am cel putin un prieten care a primit drept de munca in Italia in ultimele luni si una dintre conditii este sa aiba domiciliu acolo .
  ZERO ????????????????
  Sa le fie de cap !

 17. Ancuta spune

  Daca este adevarat ce scrie in acest articol inseamna ca am ajuns mai rau decat pe vremea lui impuscatu . Chiar Pinalti asta se comporta ca si cum ar fi regatul lui aici ?

 18. D.M. spune

  Aceasta este prosteala pe fata . Chiar ne cred prosti pe toti . Dinamica populatiei variaza de la o zi la alta cum pot ei corecta o lista ce se refera la o statistica demografica folosind cifra zero.
  Prefectul asta nou este desen animat sau cum de nu se sesizeaza ca este imposibil sa corectezi o variabila sociabila folosind cifra zero ?
  E orb sau se face ca nu vede ?
  Poate intr-o zi vor raporta prefecturii cei de la primarie ca de 2 luni nu s-a mai facut zi in oras si trebuie bani de becuri de la guvern . Prefectura chiar nu vede nimic ?

  ADMIN : Da… intr-o tara civilizata corectarea cu zero a unei cifre ce tine de demografie ar fi sanctionata drastic . Se pare ca la noi inca nu se autosesizeaza nimeni .

 19. Cetatean spune

  Citesc si nu imi vine sa cred ce vad . Chiar nu mai exista nimeni sa puna la punct nelegiuirile astea ?

 20. Margareta Dinu spune

  Asa ceva ?
  E clar ca USL e cumparat ca nu piscuie niciunu . Nu le auzi gura de loc pe la Piatra .
  Judetul e plin de masini de Italia si nu a plecat nimeni in ultim aperioada din tara .
  Mi se face asa o greata .

 21. Dumitru spune

  Numai la mine la bloc au fost vreo 4 morti in ultimul an deci pe cale de consecinta doar aia au mai murit in Piatra Neamt .

 22. AVOCAT spune

  Dar primarii care au dat astfel de rectificari nu sunt deranjati de procurori ?
  Faza tare e ca USL-ul iara doarme in papusoi chiar daca a numit prefect tot de mamaliga sunt baietii astia .

 23. iosefini spune

  ASA ESTE LA PRIMARIA NOASTRA….., LA CELE CONDUSE DE USL, MULTI MORTI, MULTI PLECATI, ETC! TRAIASCA CARAGIALE!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate