Primăria Piatra-Neamț modernizează cabinetele medicale școlare

6

Primăria Piatra-Neamț a demarat un proiect de modernizare a cabinetelor medicale școlare; în primă fază au fost achiziționate șapte scaune dentare moderne complet dotate, denumite unituri dentare, precum și șapte sterilizatoare rapide pentru dotarea cabinetelor stomatologice școlare.

Cabinetele stomatologice școlare modernizate se află la Colegiul Național Calistrat Hogaș, Liceul Economic, Școala Nicu Albu, Școala Elena Cuza, Școala nr.5, Școala nr.11 și Colegiul Gheorghe Cartianu și vor deservi un număr de aproximativ 16.000 de elevi și preșcolari. Fiecare cabinet stomatologic are arondat un număr de unități de învățământ din respectiva zonă.

,,Consider că două dintre fundamentele principale ale unei comunități le reprezintă sănătatea și educația membrilor ei. La fel de mult cum ne preocupă educația tinerilor trebuie să ne preocupe și sănătatea lor, iar rolul cabinetelor medicale școlare este unul dublu, de educare și de tratare al elevilor. De aceste servicii medicale vor beneficia gratuit atât elevii cât și preșcolarii din Piatra-Neamț. Am făcut toate demersurile ca acestea să fie utilizabile odată cu începerea noului an școlar. a declarat primarul Dragoș Chitic.

Valoarea investiției este de 124.809 lei fără TVA , fonduri alocate integral de la bugetul local.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
6 Comentarii
 1. teacher spune

  Cabinetele stomatologice menționate mai sus există de pe vremea răposatului. dar tot de atunci nu au mai fost făcute investiții. personal medical competent există. mai rămăne ca primăria să aloce fonduri și pentru materialele necesare unui tratament stomatologic de calitate. Felicit autoritățile locale pentru investiția făcută.

 2. Anca Alistar spune

  Nu stiu cat sunt de bine,in aceste cabinete trebuie curatenie maxima,nu cum se face in scoli…..

 3. Andreea Neacsu spune

  Ramane de vazut cine va lucra in aceste cabinete…

  1. Eu Sunt Daniela spune

   Și cine se va ocupa de sterilizarea instrumentarului.

 4. Lupu spune

  Sc. 2 unde este arondata?

 5. Ana Maria Paduret spune

  Foarte bine felicitari domnului primar

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate