Primăria Piatra-Neamț începe din nou să dea terenuri pe ochi frumoși

2

Pe data de 28.01.2021 va fi o ședință de consiliul local în care grupul de consilieri locali PDL/PNL cu sprijinul celor de la USR, vrea să dea unei firme private 643 de metri pătrați cu motivația ”măririi capacității de producție”. Suprafața de teren propusă va fi concesionată pe o perioadă de 49 de ani.

Dacă ne uităm în istoricul municipiului Piatra-Neamț vom observa că majoritatea terenurilor și clădirilor au fost înstrăinate prin această metodă. La început s-a făcut o concesiune și apoi concesionarul a cumpărat la preț de nimic terenul sau clădirile.

Această concesiune de teren sună foarte frumos: ”mărirea capacității de producție”, doar că nu se impune concesionarului sub nicio formă chiar să mărească capacitatea de producție, să mai angajeze măcar un om din Piatra-Neamț sau măcar să-i păstreze pe cei care îi are deja angajați.

Nu știm ce vor înțelege consilierii locali când vor vota pentru această concesiune, dar noi, după lecturarea proiectului, am înțeles că primăria vrea să dea 643 de metri pătrați de teren unei firme care apare pe listafirme.ro cu 12.013.695 lei la rubrica datorii, iar alocarea acestei suprafețe de teren nu obligă concesionarul la nimic.

În principiu, mărirea unei capacități de producție la Piatra-Neamț este bine venită. Un privat ar merita o asemenea concesiune și doar dacă nu ar micșora capacitatea de producție. Privații trebuie ajutați dacă își iau și ei anumite angajamente, doar că în cazul de față nu vedem nicio condiționare a concesionării care de regulă se transformă peste ani în vânzare.

Apropo de concesionări. A văzut cineva vreodată ca primăria Piatra-Neamț să propună concesionarea pe 49 de ani a unor loturi de 200-300 metri pătrați pentru tinerii licențiați care vor să își facă o casă, pentru medicii rezidenți, pentru profesori sau pentru specialiștii din Piatra-Neamț care ar vrea să revină din străinătate acasă și nu au unde?

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Leo Taxil spune

    Alo, domnu primar, nici nu te-ai înscăunat bine, și ai început deja cu șmecheriile?

  2. Ursul maro spune

    Privatul sa se angajeze ca plateste salariile la 5-6 bugetari.Si vouchere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate