Primăria Piatra-Neamț, drept la replică privitor la articolul „Se scumpește gunoiul la Piatra-Neamț. Va fi 150 de lei pe an, de persoană”

0

Pentru corecta informare a opiniei publice, ca reacție la articolul apărut în publicația ziarpiatraneamt.ro: „Se scumpește gunoiul la Piatra-Neamț. Va fi 150 de lei pe an, de persoană”, în data de 24.01.2022, vă transmitem spre publicare următorul:

Drept la replică

În ședința din data de 27 ianuarie va fi supus aprobării Consiliului Local un proiect de hotărâre privind actualizarea tarifelor pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor de la persoane fizice, agenți  economici, instituții publice și de pe domeniul public, ca urmare a solicitării venite de la concesionarul serviciului public de salubrizare a municipiului Piatra-Neamț.

Modificarea tarifelor are la bază actualizarea cheltuielilor cu indicele prețurilor de consum, respectiv creșterile de prețuri la carburanți și utilități, precum și actualizarea salariilor ca urmare a intrării în vigoare începând cu data de 01.01.2022 a salariului minim de 2550 de lei.

Operatorul de salubritate a făcut propuneri de tarife pentru fiecare categorie de beneficiari, atât pentru varianta colectării gunoiului selectat cât și în cazul în care gunoiul este neselectat. O comisie de negociere numită prin dispoziția primarului a negociat tarifele propuse de operatorul de salubritate, astfel încât în cazul persoanelor fizice majorările sunt cuprinse între 25 și 40 de bani per persoană pe lună, fără TVA. Toate tarifele actuale, propuse și negociate se regăsesc în tabelul atașat, făcut public odată cu proiectul de hotărâre.

De asemenea, mai menționăm și faptul că din ianuarie 2020 nu s-au mai făcut actualizări ale acestor tarife.

În virtutea dreptului la replică și în spiritul onestității, vă solicităm publicarea acestui drept la replică și completarea materialului la care face referire.

Vă stăm la dispoziție pentru orice informații legate de acest subiect sau pe orice altă temă și vă rugăm ca atunci când este necesar să solicitați și punctul de vedere al instituției noastre comform normelor deontologice.

Vă mulțumim.

Biroul Comunicare

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate